Τη Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου το πρωί στις αποβάθρες του σταθμού μετρό Ελληνικό, ένας νέος δέχθηκε τραμπουκισμό από δύο φασίστες γιατί στο μπουφάν του είχε αντιφασιστικό σύμβολο. Μετά από απειλές και ύβρεις οι δύο τραμπούκοι έσκισαν το αντιφασιστικό διακριτικό από το μπουφάν του νέου και συνέχισαν να τον στοχοποιούν!

Είναι προφανές ότι η πρόκλητική αυτή ενέργεια αποτελεί συνέχεια των επιθέσεων στην περιοχή, της προσπάθειας να γράψουν τα κατάπτυστα συνθήματά τους και να βρομίσουν τις γειτονιές με τα ναζιστικά και φασιστικά σύμβολά τους. Προσπαθούν να αξιοποιήσουν υπέρ τους το κλίμα εθνικιστικής έξαρσης και πατριδοκαπηλίας, που καλλιεργείται από τα αστικά κόμματα (που βέβαια στήριξαν τα μνημόνια της ΕΕ, του ΔΝΤ και του κεφαλαίου, που λεηλατούν το λαό), τα ΜΜΕ, αλλά και δημοτικές αρχές, όπως του Κωνσταντάτου στο Δήμο Ελληνικού-Αργυρούπολης με την πρόκληση της παρέλασης παραστρατιωτικής ομάδας την 28η Οκτωβρίου!

Κινήσεις και συλλογικότητες της περιοχής, πραγματοποιούν αντιφασιστική παρέμβαση σήμερα Σάββατο 8 Δεκεμβρίου, στις 11:00 π.μ. στο μετρό Ελληνικού.

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το