ΕΛΜΕ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ-ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ-ΜΟΣΧΑΤΟΥ

ΚΑΛΕΣΜΑ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑ

Συναδέλφισσες-οι,

Χρόνια είχαμε να δούμε στο κέντρο της Αθήνας μια τόσο μαζική, δυναμική και μαχητική εκπαιδευτική κινητοποίηση. Η μεγαλειώδης απεργιακή συγκέντρωση της Παρασκευής 11-1 σηματοδοτεί μια νέα πραγματικότητα για το χώρο της δημόσιας εκπαίδευσης, δημιουργεί νέα δεδομένα για την αγωνιστική πορεία του εκπ/κού κινήματος, αναδεικνύει ως κυρίαρχο πρόβλημα της Παιδείας το εργασιακό καθεστώς όπως αυτό επιβλήθηκε στα χρόνια των μνημονίων: την ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων, την εργασιακή ομηρία, τις λίστες αναμονής στα χρόνια της αδιοριστίας για χιλιάδες συναδέλφους μας, αναπληρωτές και ωρομίσθιους που οργώνουν την επικράτεια με άθλιους μισθούς σε άθλιες συνθήκες. Ταυτόχρονα φέρνει στην επιφάνεια τη δραματική απαξίωση της εργασίας και των μονίμων εκπαιδευτικών, ανοίγοντας το δρόμο για την αξιολόγηση και την περαιτέρω χειραγώγησή τους. Η αύξηση του ωραρίου και των ορίων συνταξιοδότησης, το κλείσιμο σχολείων, τα 27άρια τμήματα, ο εμπαιγμός των αναθέσεων, ο σφαγιασμός μισθών και συντάξεων και φυσικά η χρόνια αδιοριστία συνδέονται άρρηκτα με το αντιδραστικό νομοσχέδιο για τους διορισμούς-προσλήψεις, που έβγαλε στο δρόμο με τόση μαχητικότητα αδιόριστους, αναπληρωτές και μόνιμους.

     Όσοι βρεθήκαμε την Παρασκευή στο δρόμο,

-είδαμε το «μεγάλο φουσκωμένο ποτάμι της οργής» να ξεχειλίζει στους δρόμους της πρωτεύουσας (και άλλων πόλεων), αναμμένες σπίθες που σιγόκαιγαν κάτω απ’ τη στάχτη της μνημονιακής ερήμου να γίνονται φλόγες που ζέσταναν την παγωμένη Αθήνα. Οι χιλιάδες νεαροί αδιόριστοι συνάδελφοί μας, οι αναπληρωτές που χρόνια στηρίζουν το δημόσιο σχολείο υπομένοντας τον ευτελισμό των εργασιακών τους δικαιωμάτων, χέρι-χέρι με τους μόνιμους, βροντοφώναξαν το αυτονόητο και πάγιο αίτημά μας: μαζικοί διορισμοί με μόνο κριτήριο το πτυχίο και την προϋπηρεσία.

-νιώσαμε στο πετσί μας για μια ακόμη φορά τη βία των ΜΑΤ και των χημικών απέναντι σε μια συντεταγμένη διαδήλωση που την όπλιζε ο δίκαιος αγώνας της, είδαμε ανοιγμένα κεφάλια και τσακισμένα χέρια ως απάντηση της «αριστερής κυβέρνησης», που έχυνε κροκοδείλια δάκρυα για τη βία των δυνάμεων καταστολής σ’ ένα κρεσέντο υποκρισίας και κοροϊδίας

-ζήσαμε από μέσα τη μεγάλη, αποφασιστική και μαχητική συνέλευση αγώνα όλων των εκπαιδευτικών στην κατάληψη της πρυτανείας από εκπαιδευτικά σωματεία, φοιτητές και το συντονιστικό αναπληρωτών-αδιόριστων εκπαιδευτικών, ξεπερνώντας τις αγκυλώσεις της συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας ΟΛΜΕ και ΔΟΕ, που προσπάθησαν με κάθε τρόπο και γελοίες μεθοδεύσεις να φρενάρουν και να απαξιώσουν το κίνημα που αναπτύσσεται.

Συναδέλφισσες-οι,

Ο αγώνας που εξελίσσεται δεν είναι υπόθεση των αναπληρωτών και αδιόριστων συναδέλφων μας. Είναι αγώνας όλων μας. Είναι η μάχη που οφείλουμε να δώσουμε για να προασπίσουμε όλοι μαζί το δικαίωμα στην εργασία, για την επαγγελματική και παιδαγωγική μας αξιοπρέπεια, για την υπεράσπιση του δημόσιου σχολείου απέναντι σε όσους μεθοδεύουν τη διάλυσή του και τον κατακερματισμό της εκπαιδευτικής κοινότητας.

Σας καλούμε όλους, αναπληρωτές και μόνιμους

  • να στηρίξουμε όλες τις μορφές αγώνα ( κατάληψη  Πρυτανείας , Περιφ. Διευθύνεις, Διευθύνσεις)

  • να συμμετέχουμε δυναμικά στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο που οργανώνουν ΟΛΜΕ – ΔΟΕ, τη Δευτέρα 14 Γενάρη στις 3.00μ.μ  στη Βουλή

  • το Συντονιστικό των αναπληρωτών  καλεί σε προσυγκέντρωση στα Προπύλαια στη 1.30μ.μ.

  • Για το λόγο αυτό το ΔΣ της ΕΛΜΕ προκηρύσσει συμπληρωματική τρίωρη στάση εργασίας από τις 8.00- 11.00π.μ και αντίστοιχη τρίωρη στάση εργασίας για τα εσπερινά σχολεία, μέχρι του τέλους  του ωραρίου τους.

-Να αποσυρθεί τώρα το προσοντολόγιο – έκτρωμα – Μαζικοί διορισμοί όλων των αναπληρωτών

-Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους

-Δημόσια δωρεάν εκπαίδευση για όλα τα παιδιά

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το