ΕΛΜΕ Νότιας Αθήνας: Απαράδεκτη η συμμετοχή παραστρατιωτικών ομάδων στην μαθητική παρέλαση του Δήμου Ελληνικού – Αργυρούπολη

1 Νοεμβρίου 2018

Στήλες:

Μοιραστείτε το άρθρο

Ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Νότιας Αθήνας

Απαράδεκτη η συμμετοχή παραστρατιωτικών ομάδων στην μαθητική παρέλαση του Δήμου Ελληνικού – Αργυρούπολη
Καταδικάζουμε την παρουσία φασιστικής ομάδας ένστολων, προσκεκλημένων της διοίκησης του Δήμου Αργυρούπολης – Ελληνικού, που άνοιξε παρελαύνοντας τη μαθητική παρέλαση για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.
Η παρουσία αυτής της φασιστικής ομάδας στην παρέλαση του Ελληνικού – Αργυρούπολης για την 28η Οκτωβρίου “άνοιξε τον ασκό του Αιόλου” σε παντός είδους φασίστες, με αποτέλεσμα την επίθεση φασιστών στο χώρο “Καλλίπολης” στο Ελληνικό, αλλά και το γράψιμο φασιστικών συνθημάτων στο ΕΠΑΛ Αργυρούπολης.
Ως εκπαιδευτικοί, έχουμε έναν λόγο παραπάνω να πάρουμε θέση απέναντι σε ένα τέτοιο γεγονός. Διδάσκουμε στους μαθητές μας την ιστορική αλήθεια για τα δεινά που γνώρισε ο λαός μας και οι λαοί όλης της Ευρώπης κατά τον 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο από τον φασισμό, το πλέον εγκληματικό δημιούργημα του σάπιου καπιταλιστικού συστήματος. Ότι ο φασισμός νικήθηκε με όπλο την πάλη των λαών.
Αλγεινή εντύπωση προκαλεί η απόφαση της δημοτικής αρχής να καλέσει φασίστες σε μαθητική παρέλαση. Ακόμα περισσότερο που ο λαός της Αργυρούπολης και του Ελληνικού έχει κατά μέγα μέρος προσφυγικές ρίζες και γι’ αυτό απεχθάνεται την ιδεολογία που σπέρνει το μίσος μεταξύ των λαών.
Τέτοιες πρακτικές αποτελούν προσβολή για την ιστορική μνήμη του λαού μας. Ακόμα περισσότερο, η μαθητική παρέλαση αμαυρώθηκε από την παρουσία φασιστών ενώ λίγα μέτρα πιο πίσω παρέλαυναν οι μαθητές του Διαπολιτισμικού Σχολείου Ελληνικού, δηλαδή παιδιά διωγμένα από τις πατρίδες τους εξ αιτίας των ιμπεριαλιστικών πολέμων, πρόσφυγες που βρίσκονται στο στόχαστρο της εγκληματικής ΧΑ.
Καλούμε τους συναδέλφους μας, τους μαθητές μας, τους γονείς να καταδικάσουν στις συνειδήσεις τους την παρουσία φασιστών στη μαθητική παρέλαση της πόλης μας.

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το
Go to Top