«Δεν αναζητούμε προστάτες. Οι ΗΠΑ είναι μια κρίσιμη χώρα. Πολυδιά­στατη η εξωτερική μας πολιτική με στόχο να πολλαπλασιάσει τα οφέλη για τη χώρα μας.  Δεν υπάρχουν νέες βάσεις στη χώρα μας και ούτε έχουν ζητηθεί», είναι οι δηλώσεις του Τσίπρα  στην πρόσφατη συνέντευξή του στον ΑΛΦΑ. Δηλώσεις που δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα αλλά βρίσκονται στον αντίποδά της. Είναι μια ακόμη δήλωση της γνώριμης «επικοινωνιακής» τακτικής του ΣΥΡΙΖΑ, που με θράσος και κυνισμό χρησιμοποιεί ο Τσίπρας για να παραπλανήσει τον λαό.

Στόχος των δηλώσεων αυτών είναι να κάμψει σε αυτήν τη φάση – εν όψει των εκδηλώσεων για το Πολυτεχνείο – την αντίθεση της αριστεράς, των προοδευτικών ανθρώπων, στο κατώτερο δυνατό σημείο, για να συνεχίσει αναλλοίωτη την πολιτική που πολύπλευρα έχει προπαγανδίσει. Την πολιτική, δηλαδή, σύμφωνα με την οποία ο καλύτερος στρατηγικός σύμμαχος στην περιοχή είναι ο αμερικάνικος ιμπεριαλισμός  και πως η συμμαχία μαζί του θα αποτελέσει τον αποφασιστικό παράγοντα «για  την αναβάθμιση διεθνώς ης χώρας μας» μετατρέποντάς την σε «ενεργειακό κόμβο ανά­μεσα στην Α. Μεσόγειο και την Ευρώπη» και θα την κάνει «πυλώνα σταθερότητας και ηγετική δύναμη στα Βαλκάνια».

Στη συγκεκριμένη συνέντευξη ο Τσίπρας σκόπιμα παρέκαμψε το γνωστό αυτό προπαγανδιστικό μοτίβο περιοριζόμενος να δηλώσει πως «οι ΗΠΑ είναι μία κρίσιμη χώρα», πως η κυβέρνηση εφαρμόζει μια πολυδιάστατη πολιτική και πως δεν υπάρχουν νέες βάσεις στη χώρα μας επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Δηλώσεις, που όπως γράψαμε και στην αρχή του άρθρου, δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα.

Η κυβέρνηση από τη στιγμή που ανέλαβε την εξουσία σταθερά, μεθοδικά και χωρίς να εγκαταλείπει την εξάρτησή της από τις ισχυρές ευρωπαϊκές χώρες Γερμανία, Γαλλία, αγκιστρώθηκε γερά στα πλοκάμια της στρατιωτικής στρατηγικής του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού και «εκτελεί» πει­θήνια τα «καθήκοντα» που της αναθέτουν στα αμερικανό-νατοϊκά πλαίσια.

Οι ιμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί με συνεχείς και κολοσσιαίες στρατιωτικές ασκήσεις έχουν μπει σ’ ένα στάδιο με συμβατικά, νέα ισχυρά όπλα και πυρηνικά σε τέτοια διάταξη και σχεδιασμό που  σκιαγραφούνται όλο και πιο καθαρά τα αντίπαλα στρατόπεδα. Και η Ελλάδα έχει συνταχθεί με το στρατόπεδο του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού, που «έχουν κοινές αρχές και αξίες», «κοινά οράματα» και είναι πλέον στρατηγικοί εταίροι, σύμφωνα με τις συνεχείς δηλώσεις του Τσίπρα. Η πολυδιάστατη λοιπόν πολιτική, που δηλώνει ο Τσίπρας ότι εφαρμόζει η κυβέρνησή του, είναι μία ακόμη ψεύτικη εξαγγελία σύμφωνα με την τακτική και τη μεθοδολογία των προπαγανδιστικών επιτελείων του ΣΥΡΙΖΑ.

«Δεν υπάρχουν νέες βάσεις», είπε στη συνέντευξη ο Τσίπρας, «ούτε έχουν ζητηθεί».  Πρέπει να περισσεύει πολύ το θράσος και ο πολιτικός αμοραλισμός από έναν πρωθυπουργό – που παριστάνει μάλιστα τον… αριστερό – για να ξεστομίζει τέτοια χονδροειδή ψέματα στον ελληνικό λαό. Δεν γνωρίζει ο Τσίπρας ότι εδώ και πολύ καιρό Αμερικανοί ειδικοί σαρώνουν όλη την Ελλάδα για να βρουν τα κατάλληλα σημεία για ναυτικές, αεροπορικές βάσεις, για εγκατάσταση νέων σύγχρονων εξειδικευμένων όπλων, ακόμα και πυρηνικών;

Δεν γνωρίζει ότι οι Αμερικανοί διαπραγματεύονται δύο ή τρεις ακόμα βάσεις εκτός από αυτήν της Σούδας;

Λάρισα drones

Δεν γνωρίζει για τα μη επανδρωμένα σκάφη που ήδη έχουν αρχίσει το έργο τους στη Λάρισα και όπως συμφωνήθηκε θα παραμείνουν άλλους δώδεκα μήνες; Μάλιστα έχει συμφωνηθεί να αντικατασταθούν με άλλα drones που θα φέρουν οπλισμό, γιατί αυτά που κάνουν πτήσεις μέχρι σήμερα έχουν ως έργο να κατασκοπεύουν τη Β. Αφρική και κυρίως τη Λιβύη και την Υεμένη. Επιπλέον έχει δημοσιοποιηθεί σε δεκάδες ΜΜΕ, και δεν έχει διαψευστεί από την κυβέρνηση, ότι συμφωνήθηκε να μετασταθμεύουν στη Λάρισα ιπτάμενα τάνκερς για να εφοδιάζουν μαχητικά και βομβαρδιστικά αεροπλάνα που δρουν στην περιοχή. Εκεί όμως που η δημαγωγία, το ψέμα ξεπερνά κάθε όριο είναι η «αμνησία» του  Τσίπρα και η κατάφορη προσβολή και ο εμπαιγμός προς τον ελληνικό λαό.  Στην συνέντευξή του στον ΑΛΦΑ, που αναφερόμαστε, δεν δήλωσε μόνο ότι δεν υπάρχουν νέες βάσεις στην Ελλάδα αλλά – και μάλιστα το τόνισε –  ότι δεν έχουν  ζητηθεί.

Πήραν φωτιά οι πένες στα κάθε μορφής ΜΜΕ, όταν μετά τη δήλωσή του στην Ουάσιγκτον ότι «οι ΗΠΑ είναι ο καλύτερος σύμμαχος στην περιοχή», προστέθηκε η δήλωση Καμένου, που δήλωνε στους Αμερικάνους ιμπεριαλιστές πως είναι ευπρόσδεκτοι και ότι πολιτική της ελληνικής κυβέρνησης είναι να αναπτύξουν οι ΗΠΑ τις στρατιωτικές τους δυνάμεις «σε μια πιο μόνιμη βάση όχι μόνο στον κόλπο της Σούδας αλλά και στον Βόλο, στη Λάρισα, στην Αλεξανδρούπολη και στο μέλλον και στην Κάρπαθο».

Όμως οι σχέσεις της Ελλάδας με τις ΗΠΑ δεν είναι μόνο οι βάσεις και μάλιστα αυτές που είναι ολοκληρωμένες και λειτουργούν, αλλά το σύνολο της πολιτικής που ακολουθεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με τον αμερικανικό ιμπεριαλισμό.

Η κυβέρνηση του Τσίπρα από την αρχή μεθόδευσε την «αναβάθμισή» της στρατιωτικά  σε όλα τα επίπεδα και σαν καλός υποτελής διεκπεραιώνει, βελτιώνει και αυξάνει τις «υπηρεσίες» της. Η συμμετοχή της χώρας μας σε συνεκπαιδεύσεις  των ΗΠΑ, σε στρατιωτικές ασκήσεις με τις στρατιωτικές δυνάμεις, όσο διάστημα είναι στη διακυβέρνηση της χώρας μετρούν κατά πολλές δεκάδες, γνωστές ή κρυφές, και είναι προσαρμοσμένες στους επιθετικούς τυχοδιωκτικούς σχεδιασμούς των αμερικανό-νατοϊκών επιτελείων και καμία σχέση δεν έχουν με την άμυνα της χώρας μας.

Ηνίοχος 2015

-Το 2015 πραγματοποιούνται δύο ασκήσεις. Η πρώτη τον Απρίλιο με την επωνυμία ΗΝΙΟΧΟΣ 2015, μια σύνθετη άσκηση με τη συμμετοχή ΗΠΑ και Ισραήλ. Η δεύτερη τον Οκτώβριο του 2015 στη Γερμανία με τη χρήση ειδικών όπλων, μέχρι και πυρηνικών.

✔ Το 2016 επεκτείνονται οι εκπαιδευτικές επιχειρήσεις στη Μεσόγειο και την Αφρική  με κέντρο τη Σούδα και συμμετείχε μεγάλος αριθμός νατοϊκών δυνάμεων από ΗΠΑ, Γαλλία κλπ. Την άνοιξη του 2016 ακολουθεί νέα πολυεθνική άσκηση με την επωνυμία MΙLEX 16 με κέντρο τη Λάρισα, ενώ το Σεπτέμβριο του ίδιου χρόνου πραγματοποιείται διακλαδική άσκηση με τη συμμετοχή ειδικών αμερικανικών δυνάμεων.

✔ Το 2017 πραγματοποιούνται εκπαιδευτικές ασκήσεις με το ναυτικό κυρίως και τη συμμετοχή πάντα του ελληνικού ναυτικού που το επίκεντρο, οι δοκιμές ελέγχου είναι οι δρόμοι της ενέργειας.

✔ Τη φετινή χρονιά αυξάνεται ο αριθμός των ασκήσεων  (τουλάχιστον κάθε δέκα μέρες), ενώ το επίπεδο των στρατιωτικών πολεμικών ασκήσεων ανεβάζει κατά πολύ τα επίπεδα συντονισμού, συνδυαστικών ενεργειών, χρησιμοποίησης όπλων, αριθμού συμμετοχής.  Γίνονται ασκήσεις που συνδυάζουν την αεράμυνα με τον ηλεκτρονικό πόλεμο. Πραγματοποιείται πολυεθνική άσ­κηση με επίκεντρο την Ανδραβίδα. Τον Απρίλιο πραγματοποιείται στην Ελλάδα και Ουγγαρία άσκηση με διοίκηση των ΗΠΑ. Τον ίδιο μήνα γίνεται νέα άσκηση με τη συμμετοχή 14 κρατών. Τον Μάιο πραγματοποιείται  επιχείρηση από τρεις κλάδους.

Trident Juncture 2018

Στη συνέχεια, με επίκεντρο τη Β. Ελλάδα, πραγματοποιούνται από τον Ιούνιο ασκήσεις με βαλκανικές χώρες, Ελλάδα, Σερβία, Ρουμανία, Βουλγαρία,

Trident Juncture 2018

λίγο αργότερα επιχειρείται ανοικτά της Αιγύπτου άσκηση μεταξύ Ελλάδας και Αιγύπτου, ενώ ακολουθεί αεροπορική άσκηση καθοδηγούμενη από τους Αμερικανούς. Δεν απουσιάζουν βέβαια οι συνεκπαιδεύσεις με το Ισραήλ.Φυσικά δεν έλειψε η συμμετοχή της Ελλάδας από τη γιγαντιαία νατοϊκή άσκηση Trident Juncture, μια άσκηση που ανεβάζει επικίνδυνα το θερμόμετρο του ιμπεριαλιστικού ανταγωνισμού.

Για όλα αυτά ο πρωθυπουργός της χώρας Τσίπρας δεν βγήκε να ενημερώσει, για τα πεπραγμένα  των στρατιωτικών δραστηριοτήτων της Ελλάδας και τους πολιτικούς στόχους που έχουν.  Αρκέστηκε να «ψιθυρίσει» βιαστικά δύο ψεύτικες ενημερώσεις για τις βάσεις και την «πολυδιάστατη πολιτική» και τη γενική και αόριστη εκτίμηση πως οι ΗΠΑ είναι μια «κρίσιμη χώρα». Δεν ανέφερε ούτε λέξη για το «στρατηγικό διάλογο» που θα διεξαχθεί μεταξύ του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού και της Ελλάδας στις 13 Δεκέμβρη στην Ουάσιγκτον.

Τα  προπαγανδιστικά επιτελεία του ΣΥΡΙΖΑ και ο ίδιος ο Τσίπρας με χίλιους δυο τρόπους επιχειρούν να ξεριζώσουν από το μυαλό και την καρδιά του ελληνικού λαού τα βαθειά αντιαμερικανικά-αντιιμπεριαλιστικά του αισθήματα για να περάσουν πιο εύκολα την πολιτική της εθνικής υποτέλειας που ακολουθούν.  Και αν ακόμα οι τακτικές αυτές έχουν κάποια αποτελέσματα ένα είναι σίγουρο: πως ο ελληνικός λαός θα σηκώσει ξανά το ανάστημά του για εθνική ανεξαρτησία, εθνική κυριαρχία ενάντια στον ιμπεριαλισμό και τους λακέδες του και θα το βροντοφωνάξει και πάλι στην επέτειο του Πολυτεχνείου.

πηγή: Λαϊκός Δρόμος

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το