Στους εντατικούς ρυθμούς της προεκλογικής περιόδου κινείται η κομματική οργάνωση του Μ-Λ ΚΚΕ στην Κρήτη.

Την προηγούμενη εβδομάδα έγιναν εξορμήσεις για διακίνηση του προεκλογικού υλικού και συζητήσεις σε Ηράκλειο, Άγιο Νικόλαο και Σητεία. Με χαρτόνια, αφίσες και προκηρύξεις, τα συνθήματα και η φωνή του Μ-Λ ΚΚΕ έγινε, παρά τις δυσκολίες, αισθητή στην περιοχή της Ανατολικής Κρήτης.

Την Παρασκευή 10/5 δόθηκε συνέντευξη τύπου, όπου οι εκπρόσωποι του Μ-Λ ΚΚΕ Αρετή Σπαχή, Νίκος Γαλάνης και Γιάννης Μπαγιαρτάκης παρουσίασαν τις θέσεις του Μ-Λ ΚΚΕ μπροστά στη μάχη των ευρωεκλογών.

Την Δευτέρα 13/5 πραγματοποιήθηκε στο Ηράκλειο η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του Μ-Λ ΚΚΕ για την Κρήτη. Πριν την έναρξη της εκδήλωσης οι σύντροφοι Πέτρος Κουφοβασίλης και Αρετή Σπαχή, ως εκπρόσωποι της Κ.Ε. του Μ-Λ ΚΚΕ, έκαναν δηλώσεις στα ΜΜΕ που παρευρέθηκαν. Στη συνέχεια άνοιξε ο κύκλος των εισηγήσεων, όπου ως κεντρικός ομιλητής, ο σ. Πέτρος Κουφοβασίλης τοποθετήθηκε πάνω στα βασικά ζητήματα της περιόδου για την εσωτερική και τη διεθνή κατάσταση και τις εξελίξεις στην ΕΕ, παρουσιάζοντας και αναλύοντας τα βασικά συνθήματα και τις θέσεις του Μ-Λ ΚΚΕ. Τα ερωτήματα και τα ζητήματα που τέθηκαν από τους συναγωνιστές και τους φίλους που παρευρέθηκαν, έδωσαν το έναυσμα για μια ενδιαφέρουσα συζήτηση. Την εκδήλωση έκλεισε ο σ. Πέτρος Κουφοβασίλης απαντώντας διεξοδικά για όλα τα θέματα.

Την Τρίτη 14/5 πραγματοποιήθηκε προεκλογική εκδήλωση του Μ-Λ ΚΚΕ στο Εργατικό Κέντρο Λασιθίου. Την εκδήλωση προλόγισε η σ. Χαρά Σκουλικάρη και ακολούθησαν οι τοποθετήσεις του σ. Βασίλη Πετράκη και του σ. Πέτρου Κουφοβασίλη που ήταν κεντρικός ομιλητής. Στην ιδιαίτερα ζωντανή συζήτηση που ακολούθησε, στα πολλά ερωτήματα αλλά  και τις ενστάσεις που διατυπώθηκαν, έδωσαν απαντήσεις τα μέλη του Μ-Λ ΚΚΕ και ο σ. Πέτρος Κουφοβασίλης που έκλεισε την εκδήλωση.

Από την Δευτέρα 13/5 στήθηκε και λειτουργεί το εκλογικό περίπτερο του Μ-Λ ΚΚΕ στο κέντρο του Ηρακλείου. Και από αυτό το πόστο, κάθε απόγευμα οι σ. του Μ-Λ ΚΚΕ δίνουν την μάχη, ώστε η φωνή του Μ-Λ ΚΚΕ μπροστά στις ευρωεκλογές, να φτάσει σε όσο το δυνατόν περισσότερους συμπολίτες μας.

Για το ερχόμενο Σαββατοκύριακο προγραμματίζονται εξορμήσεις κλιμακίων του Μ-Λ ΚΚΕ στα Χανιά και το Ρέθυμνο, ενώ εξορμήσεις και παρεμβάσεις θα πραγματοποιηθούν τις επόμενες μέρες και σε χωριά του Ηρακλείου και του Ρεθύμνου.

 Δείτε και αυτό:

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το