Δεν είναι η πρώτη φορά που έχουν βρεθεί αμερικανικά όπλα σε κρησφύγετα του ISIS. Το προηγούμενο διάστημα, οι συριακές Ένοπλες Δυνάμεις εντόπισαν αμερικανικής και ισραηλινής προέλευσης οπλικά συστήματα σε διάφορες περιοχές της χώρας.

To ISIS εγκαταλείπουν αρκετά όπλα, καθώς υποχωρούν υπό το βάρος της προέλασης των Συριακών Ενόπλων Δυνάμεων.

Μια άλλη κρυψώνα ανακαλύφθηκε πρόσφατα από ομάδες του συριακού Στρατού κατά την διάρκεια εκκαθαριστικών επιχειρήσεων.

Συρία

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αρχές της Συρίας έχουν εντοπίσει αμερικανικά όπλα και πολεμοφόδια, συμπεριλαμβανομένων των αντιαρματικών πυραύλων TOW, ενώ αναζητούσαν πρώην θέσεις τρομοκρατών στις νότιες περιοχές της χώρας, ανέφερε το πρακτορείο ειδήσεων SANA την Πέμπτη.

Ενώ η ακριβής τοποθεσία της κρυψώνας δεν έχει αποκαλυφθεί, η επαρχία Ας-Σουάιντα, όπου οι συριακές δυνάμεις εξουδετέρωσαν πρόσφατα ένα από τα λίγα εναπομείναντα στρατόπεδα του ISIS, θεωρείται η πιθανότερη.

Οι αντιαρματικοί πύραυλοι TOW (εκτοξευόμενοι από σωλήνα, καθοδηγούμενοι μέσω σύρματος) αποτελούν το κύριο αντιαρματικό σύστημα του Στρατού των ΗΠΑ. Το σύστημα τοποθετείται είτε σε τρίποδο είτε επί οχήματος.

​Το σύστημα έχει δραστικό βεληνεκές μεγαλύτερο των 3 χλμ..

Δεν είναι η πρώτη φορά που έχουν βρεθεί αμερικανικά όπλα σε κρησφύγετα του ISIS. Τον Φεβρουάριο, κοντά στη Δαμασκό ανακαλύφθηκε μια αποθήκη αμερικανικών και ισραηλινών όπλων. Νωρίτερα τον Ιανουάριο, αμερικανικά και ισραηλινά όπλα βρέθηκαν σε πρώην θέσεις τρομοκρατών στην επαρχία Νταράα, ανέφερε το PressTV.

Τέλος, τον Δεκέμβριο, όπλα των ΗΠΑ και του Ισραήλ βρέθηκαν για άλλη μία φορά στις επαρχίες Νταράα και Κουνέιτρα.

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το