Μετά από Συνέλευση που έγινε την Δευτέρα 24/9 αποφασίστηκε, οι δυνάμεις της ΛΑ-ΑΑΣ Θεσπρωτίας να προχωρήσουν σε εξορμήσεις σε χωριά και πόλεις της Θεσπρωτίας, με συγκεντρώσεις-συζητήσεις, πανό και μοίρασμα της παρακάτω προκήρυξης σε πόλεις και χωριά του Νομού Θεσπρωτίας.

Προεκλογικό κλίμα απάτης και δημαγωγίας από ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ

Καμιά «ανάπτυξη» και καμιά «κανονικότητα» δεν μπορεί να υπάρξει
στα κοινωνικά ερείπια που προκαλούν τα μνημόνια διαρκείας

Tα τρία Μνημόνια που ψηφίστηκαν απ’ όλα τα αστικά κόμματα, με τους 714 εφαρμοστικούς νόμους και χιλιάδες προεδρικά διατάγματα, υπουργικές αποφάσεις και τροπολογίες θα μας συνοδεύσουν μέχρι το 2060!

Πριν, καλά-καλά, κλείσει ένας μήνας από τις διθυραμβικές κυβερνητικές εξαγγελίες περί «καθαρής εξόδου από τα μνημόνια και την επιτροπεία», οι εκπρόσωποι των δανειστών, ασκώντας επιτόπιο αυστηρό έλεγχο, εγκαινίασαν την έναρξη της περίφημης «νέας εποχής»! Η επιτροπεία των τριμηνιαίων ελέγχων, που θα καταλήγουν σε εκθέσεις «συμμόρφωσης», ώστε να αποκλείονται παρεκκλίσεις από τους διατεταγμένους στόχους, θα συνεχίζεται για χρόνια. Με το δήθεν «τέλος των μνημονίων» επιχειρούν να συγκαλύψουν τη συνέχιση και την ένταση της αντιλαϊκής-αντεργατικής επίθεσης! Προς όφελος πάντα των ιμπεριαλιστών της ΕΕ και ΗΠΑ-ΔΝΤ και της ντόπιας εξαρτημένης μεγαλοαστικής τάξης.

Η κυβέρνηση Α. Τσίπρα, έχει διαβεβαιώσει τους δανειστές και την ελληνική ολιγαρχία ότι θα «τιμήσει» τις δεσμεύσεις της για την εκπλήρωση των δημοσιονομικών στόχων. Το πλαίσιο είναι δεδομένο. Αφαίμαξη του λαϊκού εισοδήματος με την άνευ προηγουμένου φορομπηξία, αιματηρή λιτότητα, φτώχια, ανεργία, δραστική περικοπή των κοινωνικών δαπανών, συνέχιση της μνημονιακής βαρβαρότητας, για να επιτευχθούν τα θηριώδη πλεονάσματα και να ικανοποιηθούν οι απαιτήσεις των δανειστών. Με ένα λαό φτωχοποιημένο και εξαθλιωμένο, η κυβέρνηση επιχειρεί μια αναδιανομή της φτώχιας, παριστάνοντας την «κοινωνικά ευαίσθητη». Κόβει από τον ένα, δίνει ψίχουλα στον άλλο.

Ο δεύτερος στυλοβάτης της μνημονιακής βαρβαρότητας, ο Κυρ. Μητσοτάκης, πλειοδοτεί σε νομιμοφρροσύνη απέναντι στους ιμπεριαλιστές και την ελληνική πλουτοκρατία. Προετοιμαζόμενος για τον πρωθυπουργικό θώκο, εμφανίζεται σαν ο σταθερός, αξιόπιστος και αποτελεσματικότερος εγγυητής των συμφερόντων τους, υποσχόμενος προσήλωση στην αδιασάλευτη εφαρμογή των μνημονιακών δεσμεύσεων και απρόσκοπτη συνέχιση των αντιδραστικών μεταρρυθμίσεων.

Επί της ουσίας, οι εξαγγελίες του νυν και του εν δυνάμει πρωθυπουργού συγκλίνουν. Οι διαφοροποιήσεις είναι δευτερεύουσας σημασίας. Οι διαφορές τους είναι πλέον δυσδιάκριτες.

Ταυτόχρονα αυξάνει επικίνδυνα ο κίνδυνος εμπλοκής της χώρας και του λαού μας σε πολεμικές περιπέτειες και στα πολεμικά σχέδια των ΑμερικανοΝΑΤΟϊκών ιμπεριαλιστών, όταν σε μια τεταμένη κατάσταση παρόξυνσης των ανταγωνισμών των ιμπεριαλιστών ΗΠΑ-ΕΕ-Ρωσίας, στη Μέση Ανατολή, στα Βαλκάνια, σε ολόκληρο τον κόσμο, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχει δώσει «γη και ύδωρ» στους «συμμάχους» και «προστάτες» της, αμερικάνους ιμπεριαλιστές, στις στρατιωτικές τους βάσεις και στο στόλο τους.

Μόνο με τη ΟΡΓΑΝΩΣΗ, την μαζική και αποφασιστική ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ και ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ των εργαζόμενων και του λαού, μόνο με ένα ισχυρό εργατολαϊκό και αντιιμπεριαλιστικό κίνημα μπορούν να αποκρουστούν! Και να επιτευχθούν κατακτήσεις και νίκες! Και όχι με αναμονή από «κυβερνητικά προγράμματα» και ψεύτικες εκλογικές διεξόδους.

Με νέους αγώνες, με απεργίες, με διαδηλώσεις και όποια άλλη μορφή πάλης!

-Για την ανατροπή όλων των αντιλαϊκών και αντεργατικών μέτρων και «μνημονίων»!
-Για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής!
-Για αυξήσεις σε μεροκάματα, μισθούς, συντάξεις!
-Για το δικαίωμα όλων στην πλήρη και σταθερή
δουλειά!
-Για Ασφάλιση, Περίθαλψη, Παιδεία
δημοκρατικά δικαιώματα
-Ενάντια στον πόλεμο των ιμπεριαλιστών
για ειρήνη και φιλία με τους γειτονικούς λαούς
ενάντια στην υποτέλεια και τον εθνικισμό!
– Έξω ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-Βάσεις-ΕΕ-ΔΝΤ!
– Οι λαοί δεν έχουν ανάγκη από προστάτες!

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το