ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ Π.Ε.

                                                 Εξ αποστάσεως εκπαίδευση

Ονειρώξεις απολύσεων από συνδικαλιστή της ΔΑΚΕ 

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,  

Καλή δύναμη και κουράγιο σε όλους! Παρά τις δυσκολίες, από την πρώτη στιγμή της πραγματικά πρωτόγνωρης κατάστασης που βιώνει ο λαός μας, ο εκπαιδευτικός κόσμος στάθηκε στο πλευρό των μαθητών και των οικογενειών τους σε αντίθεση με το υπουργείο παιδείας που μόνο εμπόδια βάζει συνεχώς.  

Εν μέσω πανδημίας, με σοβαρότατες επιπτώσεις στην υγεία, την εργασία, την εκπαίδευση, την οικονομική κατάσταση, την ψυχολογική ισορροπία και την καθημερινότητα του πληττόμενου λαού που αγωνίζεται να σταθεί όρθιος και να σώσει τον εαυτό του, τον ίδιο τον λαό δηλαδή, φαινόμενα κοινωνικού αυτοματισμού βρίσκουν ευκαιρία να «ανθίσουν» όχι μόνο στον χώρο των συστημικών ΜΜΕ (βλέπε Τέλογλου, Βερύκιος…) αλλά ακόμη και ανάμεσά μας, στον ίδιο τον κόσμο της εκπαίδευσης. 

‘Έκπληκτοι λοιπόν διαπιστώσαμε ότι  Διευθυντής Δημοτικού Σχολείου, μέλος του συλλόγου μας , στέλεχος της ΔΑΚΕ , ο οποίος μάλιστα έχει διοριστεί με απόφαση της Υπουργού Κεραμέως στο Δ.Σ. του ΕΟΠΠΕΠ (Εθνικός Οργανισμός Πιστοποίησης προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού) ως τακτικό μέλος στη θέση του εκπροσώπου του Υπουργείου Παιδείας, σε ανάρτησή του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης: 

Υμνολογεί την Υπουργό για την «σπουδαία εκπαιδευτική μεταρρύθμιση» της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης χαρακτηρίζοντάς την μάλιστα ως «υπεραξία για την επόμενη μέρα» καθώς γνωρίζει πολύ καλά ότι θα επιδιωχθεί η χρήση της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης αντί για προσλήψεις εκπαιδευτικών, για την κατηγοριοποίηση σχολείων και εκπαιδευτικών και για την ορμητική είσοδο ιδιωτών στη δημόσια εκπαίδευση. Ευεξήγητη η στάση του ως εδώ, καθώς υπηρετεί ολοφάνερα τις στοχεύσεις αυτές και εξαργυρώνοντας βεβαίως τον  θεσμικό του θώκο με θλιβερή οσφυοκαμψία. 

Δεν σταματά όμως εδώ. Με προκλητικό θράσος και κυνισμό καταφέρεται ενάντια στο σώμα των μάχιμων εκπαιδευτικών της τάξης, που μέσα από προσωπικές δηλώσεις, ανακοινώσεις συλλόγων αλλά και της ΔΟΕ έχουν εκφράσει τις ανησυχίες, τους προβληματισμούς, τις ενστάσεις, τις διαμαρτυρίες τους για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση και τον τρόπο που υλοποιείται. Όλοι οι εκπαιδευτικοί δίνουμε με όλους τους δυνατούς τρόπους καθημερινά τη μάχη για να στηρίξουμε τους μαθητές μας και τις οικογένειές τους, στέλνοντάς  τους το μήνυμα πως οι δάσκαλοί τους είναι εδώ, τους αγαπούν και τους νοιάζονται, αυτές τις δύσκολες ωρες και τους συνδράμουν με κάθε πρόσφορο μέσο. Όλοι αυτοί χαρακτηρίζονται από τον ίδιο ως «…οι θλιβερές εξαιρέσεις: Η μικρή και ασήμαντη μειοψηφία ψευτοεπαναστατών και ωχαδερφιστών που με προσχήματα και δικαιολογίες δεν έχουν κουνήσει το μικρό τους δαχτυλάκι» . Δεν διστάζει δε να τους κουνήσει το δάχτυλο απειλώντας τους πως  «…όταν θα περάσει η μπόρα, οφείλουν να λογοδοτήσουν στους μαθητές, στους συναδέλφους τους, στην κοινωνία και στην πολιτεία και αν δεν δώσουν πειστικές απαντήσεις να πάνε σπίτια τους.»! (sic) Με λίγα λόγια μας απειλεί με απολύσεις!

Να είναι σίγουρος ο συνδικαλιστής της ΔΑΚΕ και εκπρόσωπος της Υπουργού, πως οι μαθητές και οι οικογένειές τους, οι εκπαιδευτικοί και το δημόσιο σχολείο θα βγουν από τη μπόρα αλώβητοι και δυνατοί επειδή εμείς παραμένουμε ενεργοί, στηρίζουμε τους μαθητές μας και όχι τα επικοινωνιακά τερτίπια και τα αντιεκπαιδευτικά σχέδια του υπουργείου. Αυτοί που θα λογοδοτήσουν είναι εκείνοι που προσπαθούν να αξιοποιήσουν την ώρα της κρίσης για να χτυπήσουν ακόμη περισσότερο το Δημόσιο Σχολείο και να γονατίσουν την κοινωνική πλειοψηφία.  Δεν θα το επιτρέψουμε! 

Λειτουργούμε με πνεύμα συναδελφικής αλληλεγγύης και κοινωνικής και παιδαγωγικής ευθύνης και ευαισθησίας απέναντι στους μαθητές μας.

Περιμένουμε με ανυπομονησία να ανοίξει ο μοναδικός φυσικός χώρος της εκπαίδευσης, το Σχολείο.

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το