ANAKOINΩΣΗ Ένωσης Εκπαιδευτικών Εικαστικών Μαθημάτων


Με αφορμή την καταγγελία της συναδέλφου αναπληρώτριας εκπαιδευτικού ΠΕ08 Α.Μ. στο νομό Χανίων και την αυταρχική παρέμβαση της διευθύντριας του σχολείου περί της δεσμευτικότητας της συμμετοχής σε συγκεκριμένες πλατφόρμες τηλεκπαίδευσης που προτείνει το Υπουργείο και των συνεπειών σε περίπτωση άρνησης, έχουμε να αναφέρουμε τα εξής:
Αν και το συγκεκριμένο περιστατικό θεωρείται λήξαν μετά τις αμοιβαίες εξηγήσεις, στις αντιφατικές και ανακόλουθες για το θέμα υπουργικές εγκυκλίους, πουθενά δεν προβλέπεται η υποχρεωτικότητα της συμμετοχής στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση και αναφέρεται χαρακτηριστικά η φράση «με κάθε πρόσφορο μέσο». Βασίζεται στην εθελοντική βάση και την παιδαγωγική και επιστημονική προθυμία μας να σταθούμε ηθικά και μορφωτικά δίπλα στους μαθητές μας, σε αυτή τη δύσκολη περίοδο των περιοριστικών μέτρων για την πανδημία.
Γενικά, για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση προτείναμε κυρίως τη χρήση του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου (ΠΣΔ) και όλων των μέσων επικοινωνίας που αυτό παρέχει, καθώς διασφαλίζει την πιστοποίηση των χρηστών. Ένα από αυτά είναι και η χρήση των πιστοποιημένων e-mail εκπαιδευτικών και μαθητών. Η τελική επιλογή της μορφής επικοινωνίας όμως, είναι στη διακριτική ευχέρεια των εκπαιδευτικών, καθώς μόνο αυτοί έχουν εποπτεία των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών της σχολικής κοινότητας, διασφαλίζοντας πάντα την έγκριση των γονέων των μαθητών μας.
Εκτός της στήριξης της Ένωσής μας στην συγκεκριμένη συνάδελφο, δηλώνουμε ότι, δεν θα επιτρέψουμε οποιαδήποτε μελλοντική διευθυντική πίεση ή παρέμβαση στον τρόπο συμμετοχής και εκπαιδευτικής προσφοράς του κλάδου μας.
———————————-
Για το Δ.Σ. της Ένωσης Εκπαιδευτικών Εικαστικών Μαθημάτων
Η Γραμματέας Η Πρόεδρος
Ν. Παληοκώστα Ζ. Χατζή
ΕΝΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ
Παπαναστασίου 49 104 45 ΑΘΗΝΑ
Τηλ. Φαξ.: 210 8321783 / 6977904185
e-mail: enoshkkm@otenet.gr, enosieem@gmail.com,
http:// www.art-teachers.com

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το