Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις έχουν παραταχθεί στα δικαστήρια της Ευελπίδων απέναντι σε αλληλέγγυους που συμπαραστέκονται στους δεκάδες συλληφθέντες της χθεσινής ημέρας. Δεν είναι λίγες οι φορές που τα όργανα της τάξης ξεπέρασαν τα όρια στήνοντας σκηνικό έντασης, χτυπώντας πολίτες και κυνηγώντας τους.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα έχοντας στις πλάτες τους ένα βαρύ κατηγορητήριο αλλά και ένα κύμα συμπαράστασης από δεκάδες αλληλέγγυους.

Αστυνομικές δυνάμεις έχουν αποκλείσει αυτήν την ώρα το συγκεντρωμένο πλήθος έξω από την είσοδο 16 του κτιρίου ενώ λίγο νωρίτερα προκάλεσαν σοβαρή ένταση με την αυταρχική συμπεριφορά τους.

Μονάδες των ΜΑΤ επιτέθηκαν στους αλληλέγγυους χτυπώντας τους με γκλομπ και ασπίδες ενώ υπήρξε και ένα περιστατικό όπου αστυνομικός χτύπησε έναν κύριο στην πλάτη και στο χέρι. 

Ανάμεσα στους συγκεντρωμένους βρίσκονται και υποστηρικτές της Ειρήνης Ε. και του Ζήση Σ. που συνελήφθησαν στα Εξάρχεια, κατά την επιστροφή τους από τη μεγάλη ειρηνική πορεία του Πολυτεχνείου.

ΕΦ.ΣΥΝ.

Οι δύο νέοι, μέλη της Διεθνιστικής Σοσιαλιστικής Οργάνωσης «Ξεκίνημα», κατηγορούνται για μια σειρά κακουργημάτων και πλημμελημάτων ανάμεσα στα οποία απόπειρα βαριάς σωματικής βλάβης, εμπρησμός, οπλοφορία, κατοχή εκρηκτικών, αντίσταση κατά της αρχής κ.α..

Τα μέλη του «Ξ» αρνούνται τις κατηγορίες και καταγγέλλουν πως έχουν υποστεί τραυματισμούς από τις αστυνομικές δυνάμεις που τους συνέλαβαν.

«Είναι ξεκάθαρη σκευωρία καθώς οι σύντροφοι δεν έκαναν τίποτε από όλα αυτά! Επιπλέον από τα στοιχεία δεν προκύπτει να έχει συμβεί τίποτα από τα παραπάνω στο συγκεκριμένο σημείο που συνελήφθησαν» αναφέρουν από τη Διεθνιστική Σοσιαλιστική Οργάνωση.

«Στην πραγματικότητα είναι οι ίδιοι που δέχτηκαν βίαιη επίθεση και υπέστησαν σωματικές βλάβες! Κατά τη διάρκεια της κράτησής τους δεν τους επέτρεψαν να έρθουν σε επαφή με δικηγόρους για πολλές ώρες, ενώ οι κατηγορίες εναντίον τους έγιναν τελικά γνωστές τα ξημερώματα της Δευτέρας 18/11. Η αυθαιρεσία όμως δε σταματάει εδώ. Πριν φτάσουν καν στη ΓΑΔΑ, οι αστυνομικοί τους οδήγησαν σε υπόγειο πάρκινγκ, στο οποίο τους φωτογράφισαν, προκειμένου να είναι σε θέση να τους ”αναγνωρίσουν” αργότερα οι συνάδελφοί τους, οι οποίοι υποτίθεται ότι είχαν δεχτεί επίθεση!» αναφέρει το «Ξ».

Δικαστήρια Ευελπίδων ΕΦ.ΣΥΝ.

Πηγή: efsyn.gr

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το