Το μεσημέρι της Τετάρτης 14/11, με απόφαση της πρυτανείας του Παντείου Πανεπιστημίου, οι φύλακες της σχολής άρχισαν να εκκενώνουν άρον-άρον τις αίθουσες από τους φοιτητές με σφυρίχτρες και φωνές, σπέρνοντας ένα κλίμα τρομοϋστερίας, με αφορμή τη δήθεν περικύκλωση της σχολής από αναρχικούς, κάτι που όπως αποδείχτηκε αργότερα, συνέβαινε μονάχα στη φαντασία ορισμένων.

Κι όλα αυτά, την ίδια στιγμή που πραγματοποιούνταν η πρώτη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Φοιτητικού Συλλόγου Παντείου.

Εν ολίγοις η πρυτανεία του Παντείου, αντί να αναστείλει τα μαθήματα και να γιορτάσει ενεργά την 45η επέτειο από την Εξέγερση του Πολυτεχνείου, έβαλε λουκέτο στη σχολή, ενισχύοντας το τρομοκρατικό κλίμα που προσπάθησε να επιβάλλει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με στόχο την αποθάρρυνση των φοιτητών από τη συμμετοχή τους στον τριήμερο εορτασμό και την μεγάλη αντιιμπεριαλιστική διαδήλωση στις 17/11.

Σημείωση 1: Από τις τελευταίες εβδομάδες μπορούμε να συμπεράνουμε πως για την Πρυτανεία, εύρυθμη λειτουργία της σχολής σημαίνει «κάθε βδομάδα και λοκ- αουτ». Τόσο με την παρουσία ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας έξω απ’ τη σχολή πριν από ένα χρόνο, όσο και με τη «διαπαραταξιακή κουβέντα» που οργάνωσε η πρυτανεία με αφορμή το πόρισμα της Επιτροπής Παρασκευόπουλου, η πρυτανεία του Παντείου Παν/μίου έχει καταστήσει σαφείς τις αντιλήψεις της όσον αφορά την «ασφάλεια» των φοιτητών. Είναι προφανές πως οι πρυτανικές αρχές εμφανίζονται παραπάνω από πρόθυμες να παίξουν το αντιδραστικό παιχνίδι της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ και της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ που στοχεύουν στη κατάργηση του ασύλου και την εγκατάσταση αστυνομικών δυνάμεων στα πανεπιστήμια.

Σημείωση 2: Όπως αποδείχθηκε τα προηγούμενα χρόνια από τις μυριάδες αυθαίρετες επιθέσεις των δυνάμεων καταστολής απέναντι στον αγωνιζόμενο λαό και επαληθεύτηκε πρόσφατα από τον απρόκλητο έλεγχο σε μέλη της Πορείας έξω από τον χώρο του Πολυτεχνείου τις μέρες των εκδηλώσεων μνήμης για την Εξέγερση του Νοέμβρη, αλλά και από τη βίαιη επίθεση των ΜΑΤ σε διαδηλωτές στις 17/11, στην «πολυπόθητη» φύλαξη των φοιτητών από τις αστυνομικές δυνάμεις ταιριάζει γάντι το ρητό «βάλαν τον λύκο να φυλάει τα πρόβατα».

Σημείωση 3: Με ευθύνη κυρίαρχα της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, ο Φ.Σ. Παντείου έφτασε να συγκροτεί το Διοικητικό του Συμβούλιο Νοέμβρη μήνα, παρότι οι εκλογές για την ανάδειξή του διεξήχθησαν τον περασμένο Μάη(!). Ενώ το Πάντειο παραμένει για πολλοστή χρονιά χωρίς εστίες και ενώ τα κοινωνικά και συνδικαλιστικά κεκτημένα των φοιτητών μπαίνουν όλο και πιο έντονα στο στόχαστρο των αντιλαϊκών πολιτικών κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ, η ΔΑΠ θέλει το σύλλογο αδρανή και αποσυγκροτημένο, τους φοιτητές
ανυπεράσπιστους και διασπασμένους.

Η Φοιτητική Πορεία καταγγέλλει τις τρομοκρατικές μεθοδεύσεις κυβέρνησης-πρυτανικών αρχών και καλεί τους φοιτητές να βαδίσουν ξανά στο δρόμο του Νοέμβρη.
Να υπερασπιστούμε τα δικαιώματά μας, τις δημοκρατικές και συνδικαλιστικές ελευθερίες που
κατακτήθηκαν με αγώνες.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΥΛΟ
ΜΕ ΜΑΖΙΚΕΣ ΓΕΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΖΩΝΤΑΝΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ
ΚΑΤΩ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ, ΤΗΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ

 

Πηγή: poreia.net

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το