Ισραηλινοί στρατιώτες έκαναν επιδρομή στις εγκαταστάσεις του επίσημου παλαιστινιακού πρακτορείου ειδήσεων WAFA στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη.

Στον ιστότοπό του το WAFA ανέφερε ότι οι στρατιώτες εισήλθαν στην αίθουσα των σέρβερ και αναζήτησαν αρχεία στα κεντρικά γραφεία του πρακτορείου στην Ραμάλα. «Αποχώρησαν από τα γραφεία του πρακτορείου αφού πήραν αντίγραφα υλικού κλειστού κυκλώματος τηλεόρασης», τόνισε.

Εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού αρνήθηκε να σχολιάσει.

Οπτικοακουστικό υλικό που τραβήχτηκε από κινητό τηλέφωνο και αναρτήθηκε στον ιστότοπο του παλαιστινιακού πρακτορείου δείχνει πέντε στρατιώτες εντός της αίθουσας σύνταξης, να δίνουν εντολή σε εργαζομένους να ανοίξουν μία αίθουσα, καθώς κάποιος ακούγεται να λέει «οι κάμερες βρίσκονται εδώ μέσα».

Ισραηλινές δυνάμεις έκαναν έρευνες επίσης σε άλλα σημεία στη Ραμάλα σήμερα, ζητώντας από επιχειρήσεις να τους παραδώσουν το οπτικοακουστικό υλικό από κάμερες ασφαλείας.

Συγκρούσεις ξέσπασαν σε κάποιες περιοχές με εκτόξευση πετρών από Παλαιστινίους και χρήση δακρυγόνων από Ισραηλινούς στρατιώτες. Δύο Παλαιστίνιοι τραυματίστηκαν από πραγματικά πυρά, ανέφερε ένας Παλαιστίνιος ιατρικός αξιωματούχος.

Η παλαιστινιακή ένωση δημοσιογράφων καταδίκασε την ισραηλινή επιδρομή στο WAFA., χαρακτηρίζοντας την «κατάφωρη παραβίαση που διέπραξε ο στρατός κατοχής ενάντια όλων των παλαιστινιακών μέσων ενημέρωσης».

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το