Μετά τη συνάντηση των προέδρων ΗΠΑ – Βραζιλίας, ο Τραμπ άφησε και πάλι ανοιχτό το ενδεχόμενο στρατιωτικής παρέμβασης κατά της Βενεζουέλας.

Η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ της Βενεζουέλας.

Επικίνδυνες χαρακτηρίζει η κυβέρνηση της Βενεζουέλας τις δηλώσεις για το μέλλον της χώρας που έκαναν οι ηγέτες των ΗΠΑ και της Βραζιλίας, Ντόναλντ Τραμπ και Ζαΐρ Μπολσονάρο, σύμφωνα με το υπουργείο Εξωτερικών. Το Καράκας διαμηνύει επίσης ότι είναι αποφασισμένο να διασφαλίσει την ειρήνη στη χώρα.

«Η κυβέρνηση της Βενεζουέλας απορρίπτει ρητά τις επικίνδυνες δηλώσεις του προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ και του προέδρου της Βραζιλίας Ζαΐρ Μπολσονάρο, οι οποίες έγιναν στις 19 Μαρτίου. Η κυβέρνηση της Βενεζουέλας θα συνεχίσει να εργάζεται στο πλαίσιο τ ου διεθνούς δικαίου προκειμένου να διασφαλίσει τη δημιουργία μιας ζώνης ειρήνης στη Λατινική Αμερική και την Καραϊβική», αναφέρει η ανακοίνωση.

Χθες οι ηγέτες ΗΠΑ — Βραζιλίας, μετά τη συνάντησή τους επανέλαβαν τη στήριξή τους στον ηγέτη της αντιπολίτευσης της Βενεζουέλας, Χουάν Γκουάιδο. Απαντώντας για το ενδεχόμενο στρατιωτικής παρέμβασης στη Βενεζουέλα, ο Τραμπ είπε ότι «όλες οι επιλογές είναι ανοιχτές».

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το