ΕΛΜΕ Ημαθίας

Ανακοίνωση

Είναι δεδομένη η θέση της ΕΛΜΕ Ημαθίας για την μη μεταφορά υπηρεσιών και δομών του Δημόσιου σχολείου σε ιδιώτες. Με βάση αυτή την αρχή, η ΕΛΜΕ εκφράζει την έντονη αντίθεσή της στις ενέργειες του συντονιστή εκπαιδευτικού έργου του κλάδου ΠΕ84 του 3ου ΠΕΚΕΣ, να πραγματοποιήσει επιμόρφωση Εκπαιδευτικών σε ιδιωτική εταιρεία.
Η επιλογή αυτή:
α) Αποτελεί σαφή διαφήμιση της συγκεκριμένης εταιρείας.
β) Καταγράφει την ανυπαρξία ουσιαστικής επιμόρφωσης σε Εκπαιδευτικά
πλαίσια, υποδεικνύοντας την πόρτα των ιδιωτικών εταιρειών.
γ) Καταδεικνύει την χρόνια αδιαφορία των εκάστοτε υπουργείων για
επιμόρφωση.
Ως ΕΛΜΕ Ημαθίας αγωνιζόμαστε για την ενίσχυση των υλικοτεχνικών δομών του Δημόσιου Σχολείου, ώστε να προσφέρει σε Εκπαιδευτικούς και μαθητές δημόσια, σύγχρονη και δωρεάν εκπαίδευση, που θα παρακολουθεί και θα αξιοποιεί την εξέλιξη της τεχνολογίας.
Η ουσιαστική, πανεπιστημιακού επιπέδου επιμόρφωση των Εκπαιδευτικών με ταυτόχρονη απαλλαγή από τα εργασιακά τους καθήκοντα αποτελεί πάγια αίτημα του κλάδου μας. Η έλλειψη της δεν μπορεί να αποτελεί αφορμή για την σύνδεση-είσοδο ιδιωτικών εταιρειών στο χώρο της εκπαίδευσης. Γιατί τότε ανοίγει ο δρόμος σε αυτό που οι
κυβερνώντες επιδιώκουν, την μεταφορά υπηρεσιών και δομών του Δημόσιου σχολείου σε ιδιώτες.
Άλλωστε αποτελεί πάγια θέση της ΕΛΜΕ, η κατάργηση όλου του νομικού πλαισίου που διευκολύνει την παρέμβαση ιδιωτικών φορέων στην εκπαιδευτική διαδικασία.
Καλούμε τόσο τον συγκεκριμένο συντονιστή όσο και το 3ο ΠΕΚΕΣ να
επαναπροσδιορίσουν τον ρόλο τους και να μην επαναλάβουν τέτοια δράση. Σε αντίθετη περίπτωση η ΕΛΜΕ Ημαθίας θα βρεθεί απέναντί τους.

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το