Εκδόθηκε απόφαση από τον αν. Υπουργό για την επιστροφή των παρακρατηθέντων ποσών στους συναδέλφους που βγήκαν σε διαθεσιμότητα από την κυβέρνηση Σαμαρά επί υπουργίας Γεωργιάδη. Είναι θετικό το γεγονός, έστω και αν έγινε χρόνια μετά από την πρώτη διεκδίκησή του.

Σε κάθε περίπτωση είναι μία ακόμα απόδειξη πως μόνο όσο διεκδικούμε έχουμε την ελπίδα να κερδίσουμε οι εργαζόμενοι. Να θυμήσουμε πως οι εργαζόμενοι του Φλέμιγκ (300 διαθέσιμοι!!!) είναι οι πρώτοι που κατάφεραν να πάρουν πίσω αυτό το ποσό εντάσοντάς το αίτημα στις κινητοποιήσεις τους από τον πρώτο καιρό μετά τη διαθεσιμότητα. Η πρώτη κινητοποίηση έξω από το Υπουργείο υγείας έγινε επί Σαμαρά…

Είναι θετικό ότι το διεκδίκησαν στη συνέχεια όλοι οι υπόλοιποι συνάδελφοι πιέζοντας την πολιτική ηγεσία για το αυτονόητο. Αλλά όπως έχουμε ξαναπεί, τίποτα δε χαρίζει το σύστημα. Ακόμα και το ελάχιστο πρέπει να κατακτηθεί. (Φανταστείτε τι προοπτικές θα είχαμε ως εργαζόμενοι , μέσα σε συνθήκες ενός πραγματικά δυναμικού και ρωμαλέου κινήματος με συνδικαλιστική ηγεσία σε  αγωνιστική κατεύθυνση…)
Πέρα λοιπόν από το θετικό των λίγων ευρώ που θα επιστρέψουν επιτέλους στην τσέπη μας, ας πάμε τη σκέψη μας παραπέρα και ας μην υποτιμάμε τις δυνατότητες του αγώνα μας. Τίποτα δεν πάει χαμένο συνάδελφοι, ακόμα και μέσα στις χειρότερες συνθήκες! 

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το