Η ΝΔ θέτει στο στόχαστρο τους πρόσφυγες

Με απόφαση του Γ.Βρούτση καταργείται εγκύκλιος για την πρόσβαση των προσφύγων και των παιδιών τους στο Εθνικό Σύστημα Υγείας

Ο φασίστας Ορμπάν έχει κλείσει τα σύνορα της Ουγγαρίας για πρόσφυγες και μετανάστες. Ο ακροδεξιός Σαλβίνι τα λιμάνια της Ιταλίας. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη έρχεται τώρα και δίνει το δικό της στίγμα στην κατεύθυνση της αντιμεταναστευτικής πολιτικής με τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Γιάννη Βρούτση να εξαγγέλλει την ανάκληση της εγκυκλίου που προέβλεπε απλοποίηση των διαδικασιών απόδοσης ΑΜΚΑ σε ξένους υπηκόους χωρών εκτός ΕΕ ώστε να τους δίνεται δυνατότητα πρόσβασης στο Εθνικό Σύστημα Υγείας. Μια τέτοια κίνηση, που αφορά σε βασανισμένους ανθρώπους και σε μικρά παιδιά, πολύ περισσότερο με το σκεπτικό και τις “ιαχές” Βρούτση που συνόδευσαν την ανακοίνωσή της, είναι εξ αντικειμένου μια ενέργεια που κουβαλά “άρωμα” ρατσισμού και απανθρωπιάς. Ακρως αποκαλυπτικό για τον χαρακτήρα της απόφασης Βρούτση είναι το γεγονός ότι οι πρώτες επιδοκιμασίες για την κίνησή του ήρθαν από το ακροδεξιό μόρφωμα του φαιδρού Βελόπουλου. 

Με την εγκύκλιο δίνονταν πρόσθετες οδηγίες για την απόδοση ΑΜΚΑ σε ξένους υπηκόους σε συνέχεια σχετικής ΚΥΑ του 2009. Η εγκύκλιος αφορούσε στο καθεστώς απόδοσης ΑΜΚΑ για πολίτες κρατών μελών της ΕΕ, για πολίτες τρίτων χωρών, για τους δικαιούχους διεθνούς προστασίας και για τους αιτούντες διεθνή προστασία. Η νέα ΚΥΑ για ειδικότερα θέματα που αφορούν στους δικαιούχους και αιτούντες παραπέμπει σε σχετική εγκύκλιο του 2018 η οποία διευκρινίζει ειδικότερα θέματα για την απόδοση ΑΜΚΑ (όπως π.χ. τι ισχύει σε περίπτωση ασυνόδευτων ανηλίκων κ.α.).

Ταυτόχρονα με την ανάκληση της εγκυκλίου σταματάει αυτόματα και το δικαίωμα σε προσφυγόπουλα  να παρακολουθούν μαθήματα σε σχολεία!

Στην απόφαση ανάκλησης της εγκυκλίου από τον Βρούτση, που αναρτήθηκε στη Διαύγεια, αναφέρεται ότι θα ακολουθήσει «έγγραφο με το οποίο θα δοθούν αναλυτικές οδηγίες για την απόδοση ΑΜΚΑ».

Ο υπουργός της ΝΔ …δικαιολογώντας την απόφαση του με ανάρτηση στο Twitter ισχυρίστηκε: «Λίγες μέρες πριν τις εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε εγκύκλιο διάτρητη & αντίθετη στο νόμο που παρείχε ΑΜΚΑ με αυθαίρετο τρόπο στους κατοίκους τρίτων χωρών! Οι ίδιες οι υπηρεσίες του Υπ Εργασίας ήταν αντίθετες & διαφωνούσαν! Την κατάργησα αμέσως! Η χώρα μας δεν είναι ξέφραγο αμπέλι!»

Yiannis Vroutsis@VroutsisGiannis

Η Ελλάδα δεν είναι λοιπόν …ξέφραγο αμπέλι για τους διωκόμενους πρόσφυγες για τους κατατρεγμένους μετανάστες. Ξέφραγο αμπέλι είναι μόνο για τους Αμερικάνους ιμπεριαλιστές και τις βάσεις τους, τις οποίες χρυσοπληρώνουμε με τη συμμετοχή μας στο ΝΑΤΟ. Ξέφραγο αμπέλι είναι για τους δανειστές που με την σύμφωνη γνώμη των μνημονιακών κυβερνήσεων ξεπουλούν τη δημόσια περιουσία. Ξέφραγο αμπέλι είναι μόνο για τα αφεντικά που επιβάλλουν εργασιακές συνθήκες άγριας εκμετάλλευσης Ελλήνων και ξένων εργατών.

Η κυβέρνηση της ΝΔ και της Αμυγδαλέζας έδωσε το 2015 τη σκυτάλη στον ΣΥΡΙΖΑ. Τώρα παίρνει ξανά τη σκυτάλη από τους προηγούμενους, που μετέτρεψαν σε σύμβολο της μεταναστευτικής πολιτικής τους τη… Μόρια και τα… “ναυαγοσωστικά” του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο. Αξιοποιεί την προχειρότητα με την οποία η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ διαχειρίστηκε το συγκεκριμένο θέμα και αποφάσισε να στείλει ένα πρώτο μήνυμα προς τους πρόσφυγες και τα παιδιά τους όσον αφορά την πρόσβασή τους στις δομές περίθαλψης και εκπαίδευσης…

Πηγή: Παναγιώτης Θεοδωρόπουλος – imerodromos.gr

———————————Διαβάστε και αυτό:

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το