Μια ακόμα προσπάθεια συνολικής καταγραφής εργοδοτικών εγκλημάτων -από αρχές του 2019 μέχρι και το τέλος Απρίλη:

9/1  16 χρονος εργάτης στο εργοτάξιο κατασκευής του γηπέδου της ΑΕΚ, συμφερόντων Μελισσανίδη, έπεσε από σκαλωσιά ύψους 10 μέτρων με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του.

10/1 51χρονος εργαζόμενος σε μονάδα ιχθυοκαλλιέργειας στον Αστακό βρέθηκε πνιγμένος σε βραχώδες σημείο του νησιού.

10/1 60χρονος εργάτης σε σιδηρουργείο στον Βόλο τραυματίστηκε στο χέρι από πρέσα.

16/1 Ακόμα ένας νεκρός ντελιβεράς (21 ετών) στα Χανιά, έπειτα από σύγκρουση με μηχανάκι που οδηγούσε συνάδελφός του.

17/1 57χρονος εργάτης σε κατασκευαστική εταιρεία στα Διαβατά Θεσσαλονίκης, έχασε τη ζωή του όταν χτυπήθηκε στο κεφάλι από μεταλλική δοκό.

17/1 Οδηγός απορριμματοφόρου του δήμου Διονύσου τραυματίστηκε στο χέρι, στην προσπάθειά του να θέσει σε λειτουργία τον μηχανισμό ανύψωσης του κάδου.

17/1 Οικοδόμος σε ανακαίνιση ξενοδοχειακής μονάδας στο Ηράκλειο Κρήτης τραυματίστηκε, έπειτα από πτώση του από σκάλα, με αποτέλεσμα να υποστεί σοβαρά κατάγματα.

23/1 43χρονος εργάτης που εκτελούσε εργασίες σε κατασκήνωση στις Σέρρες, έχασε τη ζωή του όταν καταπλακώθηκε από σκεπή που έπεσε.

25/1 52χρονος εργάτης σε διυλιστήριο στο Πέραμα, έχασε τη ζωή του, όταν έπεσε σε δεξαμενή περισυλλογής καυσίμου.

28/1 Εργαζόμενος στην επιχείρηση «Eurodrip» τραυματίστηκε σοβαρά, όταν χτύπησε πάνω στο σασί της μηχανής.

2/2 Δύο εργαζόμενες, ηλικίας 53 και 46 χρονών αντίστοιχα, και η ιδιοκτήτρια εστιατορίου στην Καλαμάτα, έχασαν τη ζωή τους, όταν έγινε έκρηξη στην προσπάθεια να αλλαχθούν οι φιάλες στην κουζίνα του καταστήματος. Μία ακόμα εργαζόμενη 27 χρονών τραυματίστηκε.

6/2 Εργαζόμενος στις ιχθυοκαλλιέργειες του ΝΗΡΕΑ στον Αστακό, τραυματίστηκε σοβαρά στο χέρι, έπειτα από πτώση από την βάρκα που επέβαινε.

6/2 46χρονος ναύτης στο «ΖενίΘ Βόλου» τραυματίστηκε στο χέρι, κατά τη διάρκεια εκφόρτωσης του πλοίου.

7/2 Εργαζόμενη σε πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ στη Σύρο, τραυματίστηκε σοβαρά στο πόδι.

9/2 Κατά τη διάρκεια αγροτικών εργασιών στο Ηράκλειο Κρήτης, 38χρονος άντρας τραυματίστηκε βαριά όταν καταπλακώθηκε από βράχο. Στη διάρκεια της μεταφοράς του στο νοσοκομείο υπέστη ανακοπή και κατέληξε.

13/2 Ο 24χρονος διανομέας Δημήτρης Σερεβέτας έχασε τη ζωή του στη Λυκόβρυση, όταν το μηχανάκι του, λόγω αντίξοων καιρικών συνθηκών, εξετράπη της πορείας του και προσέκρουσε σε τσιμεντένια κολόνα.

15/2 52χρονος εργάτης σε εργοστάσιο της βιομηχανικής περιοχής Οινοφύτων, έχασε τη ζωή του όταν καταπλακώθηκε από μεταλλικές ράβδους.

18/2 Την τελευταία του πνοή άφησε στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης 19χρονος διανομέας, που μια βδομάδα νωρίτερα, το μηχανάκι του είχε συγκρουστεί με διερχόμενο όχημα.

18/2 32χρονος εργάτης σε λατομείο στη Δράμα, έχασε τη ζωή του όταν έπεσε από μεγάλο ύψος.

26/2 Ο 51χρονος Σ.Μ. εργαζόμενος ως δενδροκόμος στον δήμο Τρικκαίων στα Τρίκαλα, έχασε τη ζωή του, όταν στην προσπάθειά του να κλαδέψει δένδρα χτυπήθηκε από ηλεκτροφόρα καλώδια της ΔΕΗ.

27/2 Εργαζόμενος διανομέας φαγητού τραυματίστηκε στο Ναύπλιο, όταν το μηχανάκι του συγκρούστηκε με Ι.Χ. αυτοκίνητο.

1/3 Κατά τη διάρκεια κατάσβεσης πυρκαγιάς στη Σίνδο Θεσσαλονίκης, 46χρονος πυροσβέστης έχασε τη ζωή του.

1/3 45χρονος οικοδόμος στα Χανιά τραυματίστηκε σοβαρά και νοσηλεύεται στην Μ.Ε.Θ. όταν κατά τη διάρκεια εργασιών στο κλιμακοστάσιο, έπεσε από μεγάλο ύψος οικοδομής.

6/3 Οδηγός φορτηγού στη βιομηχανία εμφιαλώσεως νερού «Ζαγόρι» χτυπήθηκε σοβαρά στο πόδι από κλαρκ.

7/3 Ο 66χρονος Όμηρος Αθηνιώτης, εργαζόμενος σε πρόγραμμα του ΟΑΕΔ στο δήμο Ελευσίνας, άφησε την τελευταία πνοή του εν ώρα εργασίας από ανακοπή καρδιάς. Ο εργαζόμενος πάλευε να συμπληρώσει τα ένσημά του για να συνταξιοδοτηθεί.

8/3 33χρονος ντελιβεράς στον Βόλο έχασε τη ζωή του όταν, κατά τη διάρκεια διανομής, συγκρούστηκε με φορτηγό.

8/3 Κατά τη διάρκεια εργασιών αντιστήριξης βραχώδους εδάφους στην Ίο, συνέβη αποκόλληση τμήματος, το οποίο καταπλάκωσε δύο εργαζόμενους. Ο ένας εργαζόμενος (34 ετών) υπέκυψε στα τραύματά του.

8/3 62χρονος οδηγός φορτηγού βρέθηκε νεκρός στην καμπίνα του οχήματος, το οποίο ήταν ακινητοποιημένο σε σημείο του λιμανιού του Πειραιά.

15/3 Γιατρός στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο τραυματίστηκε σοβαρά στο πόδι, όταν στην προσπάθειά του να εξέλθει από σταματημένο ανελκυστήρα αυτός ξεκίνησε απότομα.

15/3 55χρονος εργάτης σε ναυπηγείο στο Πέραμα τραυματίστηκε έπειτα από πτώση από ύψος 5 μέτρων.

17/3 40χρονος εργάτης- χειριστής μηχανήματος έχασε τη ζωή του κατά τη διάρκεια εργασιών στην επιχείρηση παραγωγής ασφαλτικών προϊόντων και αδρανών υλικών «Ασφαλιστική ΑΒΤΕ» στη Βοιωτία.

18/3 Ο εναερίτης Γ.Γ. εργαζόμενος σε υπεργολάβο του ΔΕΔΔΗΕ στην Ικαρία, χτύπησε σοβαρά στο κεφάλι από πτώση αντικειμένου εν ώρα εργασίας.

19/3 Διασωληνωμένος νοσηλεύεται 51χρονος εργάτης συμβασιούχος ως συνοδός απορριμματοφόρου του νομού Χανίων, έπειτα από πτώση του από το όχημα.

27/3 59χρονος εργαζόμενος σε ιδιωτικό συνεργείο που εκτελούσε εργασίες για το φυσικό αέριο στο δρόμο Λάρισας – Συκουρίου, έχασε τη ζωή του όταν χτυπήθηκε στις 11 το βράδυ από διερχόμενο Ι.Χ αυτοκίνητο.

1/4 Ο 52χρονος εργάτης Κλοντιάν Μανέ έχασε τη ζωή του σε έργα κατασκευής φρεατίων στο δρόμο Γυρτώνης – Μακρυχωρίου στη Λάρισα, όταν παρασύρθηκε από φορτηγό.

8/4 Δύο εργαζόμενοι στη ΣΙΝΕΔΟΡ (σε διαφορετικά πόστα) τραυματίστηκαν στο κεφάλι έπειτα από πτώση.

9/4 Ηλεκτρολόγος, μέλος συνεργείου, σε εργασίες σε βενζινάδικο τραυματίστηκε όταν δέχθηκε στο κεφάλι χτύπημα από μεταλλικό στύλο.

9/4 Συμβασιούχος εργαζόμενος στην αποκομιδή απορριμμάτων του δήμου Σκοπέλου, γλίστρησε από το πέδιλο του οχήματος και υπέστη κάκωση γόνατος.

10/4 Κατά τη διάρκεια εργασίας στην αποκομιδή του προγράμματος ανακύκλωσης του δήμου Ηλιούπολης, εργαζόμενη τραυματίστηκε όταν ο κάδος πλάκωσε τα δάχτυλά της.

11/4 Την ημέρα της απεργίας των εργαζόμενων οδηγών δικύκλου, ένας ακόμα ντελιβεράς (24 ετών) έχασε τη ζωή του όταν χτυπήθηκε από διερχόμενο Ι.Χ. στην μεσογείων, την στιγμή που μετέφερε παραγγελία πεζός.

12/4 68χρονος πολιτικός μηχανικός στο έργο διαπλάτυνσης του δρόμου Μπράλου – Τιθορέα πέθανε εν ώρα εργασίας.

16/4 38χρονος εργάτης στην ιδιωτική εταιρεία ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ Α.Ε. στο ΧΥΤΑ Ληξουρίου στην Κεφαλονιά, έχασε τη ζωή του όταν καταπλακώθηκε από μηχάνημα.

22/4 Διανομέας φαγητού τραυματίστηκε, έπειτα από σύγκρουση με Ι.Χ. αυτοκίνητο στην πλατεία Σινάνη του Ηρακλείου.

30/4 44χρονος εργάτης από το Πακιστάν σε σφαγεία πτηνοτροφικής μονάδας στη Χαλκίδα, βρέθηκε από συνάδελφό του νεκρός. Τα ρούχα του εργάτη πιάστηκαν στο μηχάνημα με αποτέλεσμα αυτό να τον «τραβήξει».

Πηγή: proletconnect.blogspot.com
Δείτε και αυτό:

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το