«Γινόμαστε μάρτυρες μιας κατάστασης αντιστροφής ρόλων θύτη και θύματος. Αυτοί που αρπάζουν από τον λαό τα πάντα, έρχονται σήμερα να κατηγορήσουν τον λαό γιατί αντιστέκεται σε αυτή την πολιτική, την αλληλεγγύη που δείχνει στους συμπολίτες μας, που πάνε να τους αρπάξουν και το σπίτι», δήλωσε σε δημοσιογράφους ο Ηλίας Σμήλιος, μετά την αναβολή της δίκης του για τις 4 Δεκεμβρίου 2019 στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο για πράξεις που έλαβαν χώρα σε διαμαρτυρία του Κινήματος στις 19 Οκτωβρίου του 2016, κατά τη διάρκεια πλειστηριασμού στο Ειρηνοδικείο.

Ο δάσκαλος Ηλίας Σμήλιος, εκλεγμένος δημοτικό σύμβουλος με την “Ανυπακοή στις Γειτονιές των Αμπελοκήπων και της Μενεμένης”, οδηγείται σε δίκη για τη δράση του στο πλαίσιο του Συντονισμού Συλλογικοτήτων Θεσσαλονίκης ενάντια στους πλειστηριασμούς. Πρόκειται για μια ακόμα έκφραση ενός κρατικού αυταρχισμού που επιχειρεί με τη δίωξη και τη δικαστική ομηρία των αγωνιστών του λαϊκού κινήματος να τρομοκρατήσει όσους δέχονται την επίθεση της αντιλαϊκής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ και της Ε.Ε. Τα μνημόνια παραμένουν εδώ με τους 700 και πλέον εφαρμοστικούς νόμους τους, ενώ η διαδικασία κατασχέσεων και πλειστηριασμού της λαϊκής κατοικίας επιταχύνεται. Για αυτό μπαίνει στο στόχαστρο το κίνημα ενάντια στους πλειστηριασμούς και οι αγωνιστές του.

Πρόκειται για την πρώτη μιας σειράς από δίκες που έχουν στοχοποιήσει και άλλους αγωνιστές, καθώς φαίνεται ότι ενοχλεί η κοινωνική δράση της αντικαπιταλιστικής Αριστεράς και η παρουσία της στο κίνημα ενάντια στους πλειστηριασμούς, γιατί αμφισβητεί στην πράξη και δείχνει ότι δεν είναι ανίκητη η αντιλαϊκή πολιτική.

Η αλληλεγγύη για το σταμάτημα της δίωξης και την απαλλαγή από τις κατηγορίες του Η. Σμήλιου και των όλων αγωνιστών του κινήματος ενάντια στους πλειστηριασμούς λαϊκής κατοικίας και περιουσίας είναι υπόθεση του μαζικού κινήματος και των μαχόμενων δυνάμεων της κοινωνίας.

Πηγή: toperiodiko.gr

Δείτε και αυτό:

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το