Διαμαρτυρία στα γραφεία του Δημοτικού Οργανισμού Προσχολικής Αγωγής, Φροντίδας και Μαζικής Άθλησης Ηρακλείου (ΔΟΠΑΦΜΑΗ) πραγματοποίησαν το πρωί της Τετάρτης γονείς παιδιών που μένουν εκτός παιδικών σταθμών. 

Οι συγκεντρωμένοι διαμαρτύρονται για τη μη εξασφάλιση θέσης των παιδιών τους στους παιδικούς σταθμούς, οδηγώντας τους στην, οικονομικά δυσκολότερη, λύση των ιδιωτικών παιδικών σταθμών.

Στο Δήμο Ηρακλείου, μέσω του ΕΣΠΑ έχουν βρει θέση 814 παιδιά κι άλλα 600 θα βρουν θέση μέσω του Δήμου Ηρακλείου. Συνολικά όμως έγιναν 2.500 αιτήσεις, με αποτέλεσμα να μένουν έξω, σχεδόν 1100 νήπια και βρέφη.

Παράλληλα, η νέα νομοθετική ρύθμιση κάνει πιο απαιτητικά, σε υποδομές και προσωπικό, τα τμήματα, γεγονός το οποίο οδήγησε στην μείωση των τμημάτων προσχολικής αγωγής και στην Κρήτη.

Μάλιστα φέτος να δόθηκαν 155.000 «κουπόνια» (voucher) του προγράμματος ΕΣΠΑ για τους δικαιούχους σε όλη την χώρα, αλλά οι τεράστιες ελλείψεις και τα προβλήματα, σε όλο το φάσμα της Προσχολικής Αγωγής, οδήγησαν πολλούς γονείς σε αδυναμία να γράψουν τα παιδιά τους σε παιδικούς σταθμούς.

Οι γονείς ζητούν δημόσια και δωρεάν πρόσβαση στους παιδικούς σταθμούς για όλα τα παιδιά, καθώς και την κατάργηση κάθε είδους επιπρόσθετης επιβάρυνσης.

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το