Σε όλους τους τόνους διακηρύσσει η κυβέρνηση ότι ακολουθεί πιστά τις εντολές των ειδικών από τη πρώτη στιγμή της κρίσης. Ότι πρώτα μιλούν οι επιστήμονες και με βάση τις οδηγίες τους παίρνει μέτρα, ότι πάνω από όλα είναι η υγεία των πολιτών και ότι στην υγειονομική κρίση οι επιστήμονες είναι μπροστά και η κυβέρνηση και οι πολιτικοί ακολουθούν.

Βέβαια από την πρώτη επίσης στιγμή τη κρίσης ακολουθείται από την κυβέρνηση μια επιλεκτική προσοχή στο ποιους επιστήμονες ακούει. Οι γιατροί των νοσοκομείων, που και αυτοί κι αν είναι επιστήμονες, δεν εισακούγονται από την κυβέρνηση ούτε καν με την συλλογική τους έκφραση, με τα σωματεία τους και τις ενώσεις τους που αρνείται η κυβέρνηση όχι μόνο να τους ακούσει αλλά ακόμη και να τους δεχτεί.


Την ίδια στάση αποκλεισμού ακολουθούν και τα μέσα ενημέρωσης.
Που αντίστοιχα παρέχουν άφθονο χρόνο στους καθηγητές που όρισε η κυβέρνηση και απαρτίζουν την επιτροπή του ΕΟΔΥ, με επικεφαλής τον Τσιόδρα.

Που κάθε μέρα μαζί με το Χαρδαλιά και τον Κοτζαμάνη απευθύνονται στο λαό για τα μέτρα και απαντούν στα μέσα ενημέρωσης.
Που αν και αποδεδειγμένα είναι ευθυγραμμισμένα με τις κυβερνητικές κατευθύνσεις, εντούτοις δεν επιτρέπεται να τίθενται ερωτήσεις άμεσα αλλά μέσω αντιπροσώπου και ούτε να ζητούνται διευκρινήσεις για -ας πούμε- άστοχες απαντήσεις.

Η … λαμπρή επιστήμων Κα Γιαμαρέλου

Ένα από τα καλύτερα «κομμάτια» που κοσμούν τη συλλογή της επιτροπής είναι η Κα Γιαμαρέλου, επιστήμων λοιμωξιόλογος και καθηγήτρια Πανεπιστημίου, που επανέλαβε πριν από λίγες μέρες στο ΣΚΑΙ ότι «δεν κινδυνεύουν από τον κορονοϊό οι πιστοί όταν κοινωνούν με το ίδιο κουτάλι στο μυστήριο της μετάληψης».

Τα δημοσιογραφικά επιτελεία του ΣΚΑΙ που σκίζουν τα ρούχα τους απέναντι σε εκπροσώπους εργαζομένων, συνδικαλιστές, απεργούς και διαδηλωτές, τώρα προσέφεραν, χωρίς να σχολιάσουν, χώρο και χρόνο στη δυσωδία του επικίνδυνου, για τη σωματική και πνευματική υγεία, σκοταδισμού.

Η δε επιτροπή των … σοφών του ΕΟΔΥ μπέρδεψε την επιστημονική τήβεννο με τα εκκλησιαστικά άμφια και έβγαλε το σκασμό επιτρέποντας στο αξιότιμο μέλος της να εμπορεύεται την πνευματική οπισθοδρόμηση με περιτύλιγμα επιστημοσύνης.

Τα επικίνδυνα παιδιά

Η επιτροπή των επιστημόνων και ο κ. Τσιόδρας στο ξεκίνημα της κρίσης έκλεισαν τα σχολεία λέγοντας ότι οι μαθητές «κουβαλούν μεγάλο ιικό φορτίο», ότι αποτελούν «υγειονομικές βόμβες» με «υψηλή μεταδοτικότητα», με τεράστια επικινδυνότητα για τις ευάλωτες, ευπαθείς ομάδες, ειδικά των ηλικιωμένων παππούδων και γιαγιάδων.

Τώρα, μπροστά στην πίεση για άνοιγμα της οικονομίας και για επιστροφή σε μια σχετική κανονικότητα, τα επιστημονικά πορίσματα, σα να είναι πλαστελίνη, άλλαξαν. Τα παιδιά εν τέλει έχουν χαμηλή μεταδοτικότητα, το ιικό φορτίο τους έπεσε και είναι αθώα σε σχέση με το αρχικό κατηγορητήριο και την τρομοκρατία που γύρω τους επένδυσαν.

Το αίνιγμα της μάσκας

Αντίστοιχα η επιτροπή λύνει κατά περίπτωση το αίνιγμα της μάσκας. Κάποτε η μάσκα δεν συνιστάται και αποτελεί κίνδυνο για τη μετάδοση του ιού και άλλοτε όχι μόνο είναι απαραίτητη, αλλά επιβαρύνεται και με πρόστιμο η μη χρήση της.

Πετάει ο κορονοϊός;

… Δεν πετάει, φαίνεται πως αποφαίνεται η επιτροπή, μιας και με βάση τα νέα μέτρα τα αεροπλάνα των σφόδρα πληττόμενων αεροπορικών εταιρειών θα μπορούν να ταξιδεύουν με πληρότητα της τάξης του 100 %. Την ίδια στιγμή σε άλλα, επίγεια, μέσα αυτό δε θα επιτρέπεται και τηρούνται άλλες αποστάσεις και άλλα μέτρα. Οπότε είναι σαφές ότι δεν πετάει!

Τα τραπεζάκια έξω…

Αλλά και στα τραπεζοκαθίσματα της εστίασης τα αρχικά μέτρα, πάντα με βάση τα επιστημονικά δεδομένα, έλεγαν 4 άτομα ανά τραπέζι και απόσταση 2 μέτρων από τραπέζι σε τραπέζι. Τώρα κάτω από την πίεση, τα άτομα ανά τραπέζι γίνονται έξι και οι αποστάσεις μειώνονται λίγο πολύ στα κανονικά επίπεδα, απειλώντας να κατακλύσουν κάθε πλατεία και κάθε ελεύθερο χώρο.

Λάστιχο αποτελούν εν τέλει τα «επιστημονικά πορίσματα», όπως λάστιχο αποτελούν και τα μέτρα που εξαγγέλλει η κυβέρνηση.

Άλλη η πλατεία της νεολαίας
και άλλη του Μπακογιάννη

Κυνηγά τη νεολαία η κυβέρνηση που μαζεύεται σε πλατείες και στέλνει την αστυνομία και τα ΜΑΤ και ρίχνουν δακρυγόνα και τη χτυπούν και την ίδια στιγμή ο Μπακογιάννης και ο Δήμος της Αθήνας διοργανώνουν λαμπερά εγκαίνια της πλατείας Ομονοίας με πλήθος κόσμου.
Πάνω από όλα οι δυνάμεις της αγοράς

Εξαγγέλλουν κυβερνητικοί παράγοντες, για να καθησυχάσουν τις δυνάμεις της αγοράς που αγριεύουν, πως δε θα ξαναγίνει lockdown. Μα πώς αλήθεια το ισχυρίζονται αυτό; Όταν υποτίθεται πρώτα μιλούν οι επιστήμονες και όταν υποτίθεται προηγείται η υγεία; Πώς λένε κάτι τέτοιο όταν οι ίδιοι οι επιστήμονες προειδοποιούν ότι μπορεί να χρειαστεί και πάλι ενίσχυση της καραντίνας και του lockdown;
Γίνεται, διότι και η ελληνική κυβέρνηση όπως και οι άλλες κυβερνήσεις του καπιταλιστικού κόσμου είχαν και έχουν στο μυαλό τους αυτό που ο Σόιμπλε εξέφρασε με το γνωστό γερμανικό κυνισμό του, λέγοντας πως «δεν είναι με απόλυτο τρόπο ορθός ο ισχυρισμός ότι όλα υποχωρούν μπροστά στην προστασία της ζωής». Την προστασία της καπιταλιστικής οικονομίας, του αστικού συστήματος, των συμφερόντων του κεφαλαίου και τη δική τους πολιτική επιβίωση, σωτηρία και ενίσχυση. Να! Ποιοι είναι οι άξονες της πολιτικής Μητσοτάκη. Αυτοί είναι οι άξονες της πολιτικής της κυβέρνησης. Γι’ αυτούς τους σκοπούς και για να ρίξει στάχτη στα μάτια επιστράτευσε και έθεσε στην υπηρεσία της επιλεκτικά την αγοραία «επιστήμη» και αγοραίους «επιστήμονες».

πηγή: Λαϊκός Δρόμος

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το