ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. στηρίζει τις κινητοποιήσεις του Πανελλήνιου Συλλόγου Εργαζομένων του ΟΑΕΕ και της ΠΟΠΟΚΠ που από τη Δευτέρα, 5 Νοεμβρίου 2018 και για 8η μέρα πραγματοποιούν κατάληψη στα κτίρια του ΟΑΕΕ τόσο στο κεντρικό κτίριο του ΕΦΚΑ όσο και σ αυτά στην Ανατολική Αττική και τη Δυτική Αττική. Διαμαρτύρονται για την υποστελέχωση των υπηρεσιών και τα συγκεκριμένα είναι τα πιο υποστελεχωμένα κέντρα του ΕΦΚΑ. Οι ελλείψεις είναι τέτοιες ώστε να καλούνται μόλις 6 εργαζόμενοι να εξυπηρετήσουν 22.000 ασφαλισμένους. Είναι χαρακτηριστικό ότι όταν ο κ. Πετρόπουλος ανέλαβε διοικητής του ΟΑΕΕ και οι αντίστοιχες υπηρεσίες είχαν 14 εργαζόμενους, ο ίδιος μιλούσε για την ανάγκη ενίσχυσης του προσωπικού για να μπορεί να ανταποκριθεί στα καθήκοντα του.

Η Κυβέρνηση και η διοίκηση του ΕΦΚΑ έχουν μεγάλη ευθύνη καθώς όχι μόνο δεν ενισχύουν αλλά αποψιλώνουν με πελατειακές μετακινήσεις το ελάχιστο προσωπικό και αφήνουν εργαζόμενους και ασφαλισμένους «στο έλεός τους». Είναι οι ίδιοι που κάνουν πως νοιάζονται για το ότι δεν βγαίνουν γρήγορα οι συντάξεις των συνταξιοδοτούμενων. Η πολιτική της συρρίκνωσης του Δημοσίου που επιβάλουν οι μνημονιακές Κυβερνήσεις και οι θεσμοί μαζί με την ενοποίηση των ταμείων χωρίς προϋποθέσεις και χρηματοδότηση οδηγεί στην αφαίρεση ασφαλιστικών δικαιωμάτων και στην εγκατάλειψη των υπηρεσιών Κοινωνικής Ασφάλισης και των εργαζόμενων σ αυτές.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. στηρίζει το αίτημα για άμεση ενίσχυση του ΕΦΚΑ με επιπλέον προσωπικό για να αντιμετωπιστεί άμεσα η κατάρρευση και απαιτούμε μαζικούς μόνιμους διορισμούς για την ενίσχυση και των ασφαλιστικών ταμείων και όλων των δημόσιων παροχών και υπηρεσιών οι οποίες πλήττονται από τις περικοπές των μνημονίων και απειλούνται με κατάρρευση και ιδιωτικοποίηση.

Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το