Με φόντο την ψήφιση του Προϋπολογισμού, την Τετάρτη πραγμα­τοποιήθηκαν οι συγκεντρώσεις της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας που κήρυξε η ΓΣΕΕ. Και σ’ αυτή την απεργία επιβεβαιώθηκε για άλλη μια φορά η υπονομευτική και διαλυτική στάση των ηγεσιών  ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ.

Οι ξεχωριστές απεργίες σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, οι “κόντρες” με­ταξύ των εκφυλισμένων συνδικαλιστικών παραγόντων των διοικήσεων των ανώτερων συν­­δικαλιστικών οργάνων, η στάση της ηγεσίας της ΓΣΕΕ που κάλεσε την α­στυ­νομία να επέμβει σε συνδικαλιστικές διαδικασίες, και η κήρυξη απεργιών χωρίς ου­σιαστικά να δουλεύονται μέ­σα στα συνδικάτα και στα σωματεία, φρενάρουν τους αγώνες για την ανατροπή της αντιλαϊκής κυβερνητικής πο­λι­τικής και στηρίζουν τη συνέχιση των αντεργατικών μέτρων.

Έτσι, σε μια ακόμη απεργία είδαμε τη ΓΣΕΕ να λάμπει ξανά δια της απουσίας της,  ενώ υπήρξε και πάλι πολυδιάσπαση των συγκεντρώσεων. Τα σωματεία στη συν­τριπτική πλειονότητά τους και η μεγάλη μάζα των εργαζομένων απουσίαζαν και μόνο μικρά μπλοκ κινητοποιημένων εργαζομένων έδωσαν έναν αγωνιστικό α­περγιακό τόνο. Αυτά ήταν τα κύρια χαρακτηριστικά και του κεντρικού συλ­λαλητηρίου στην Αθήνα, όπου οι απεργοί δεν ξεπεράσανε τις λίγες εκατοντάδες.

Γίνεται ξεκάθαρο πως ο μόνος δρόμος μπροστά μας είναι η πάλη για την ταξική ανασυγκρότηση των σωματείων. Είναι ανάγκη να καταπολεμηθεί η γραμμή της τα­ξικής υποταγής και του ταξικού συμβιβασμού των συνδικαλιστικών ηγεσιών, καθώς και κάθε λαθεμένη πολιτική που διασπά τους αγώνες της εργατικής τάξης.

Στην Αθήνα οι δυνάμεις της ΛΑ-ΑΑΣ, της ΕΡΓΑΣ και της Ταξικής Πορείας, προ­βάλλοντας αγωνιστικά εργατικά αιτήματα και διακινώντας προκηρύξεις, πραγ­ματοποίησαν διαδήλωση που ξεκίνησε από την Πατησίων και έφτασε στη Βουλή, καταγγέλλοντας την αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ, καθώς και την πο­λιτική συμβιβασμού των συνδικαλιστικών ηγεσιών και φωνάζοντας συν­θήματα που αναδείκνυαν την αναγκαιότητα του ενωτικού αγώνα των εργαζομένων.

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το