Από τη μεριά της η Βενεζουέλα απέρριψε κατηγορηματικά χθες στον ΟΗΕ  το «τελεσίγραφο» – απροκάλυπτη παρέμβαση  που απηύθυναν ευρωπαϊκές χώρες.

«Κανείς δεν θα μας δώσει προθεσμίες, ούτε θα μας πει εάν πρέπει να προκηρυχθούν εκλογές ή όχι», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Βενεζουέλας Χόρχε Αρεάσα. «Ποιοι είστε εσείς για να δίνετε τελεσίγραφο σε μια κυρίαρχη κυβέρνηση; Αυτό είναι ανάμιξη.», πρόσθεσε κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για τη Βενεζουέλα, η οποία πραγματοποιείται έπειτα από αίτημα των Ηνωμένων Πολιτειών.

«Η Βενεζουέλα δεν θα επιτρέψει σε κανέναν να μας επιβάλει καμία απόφαση ή εντολή», δήλωσε ο Αρεάσα τονίζοντας ότι καμιά δύναμη «δεν μπορεί να υπαγορεύσει στη χώρα μας το μέλλον της». «Θα συνεχίσουμε να ακολουθούμε την πορεία της δημοκρατίας μας», πρόσθεσε.

Ρωσία: Να αποφευχθεί οποιαδήποτε στρατιωτική παρέμβαση 

Το γεγονός ότι οι ΗΠΑ εξετάζουν όλες τις επιλογές σε σχέση με τη Βενεζουέλα είναι επικίνδυνο και οποιαδήποτε ενδεχόμενη στρατιωτική επέμβαση πρέπει να αποφευχθεί με κάθε κόστος, δήλωσε σήμερα ο πρεσβευτής της Ρωσίας στα Ηνωμένα Έθνη Βασίλι Νεμπένζια.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης στο Συμβούλιο Ασφαλείας, η Ρωσία είχε ζητήσει από τις Ηνωμένες Πολιτείες να δώσουν μια σαφή απάντηση σχετικά με το εάν η Ουάσινγκτον σκοπεύει να κάνει χρήση στρατιωτικής βίας στη Βενεζουέλα.

 

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το