Έχουν περάσει πέντε χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα και τρισήμισι χρόνια από την έναρξη της δίκης της ναζιστικής συμμορίας. Η δίκη διεξάγεται στην ουσία μακρυά απ’ τα φώτα της δημοσιότητας και με το δολοφόνο του Φύσσα να κυκλοφορεί από καιρό ελεύθερος.

Με την ολοκλήρωση της ανάγνωσης εγγράφων και την προβολή ψηφιακών πειστηρίων θα ακολουθήσει εξέταση μαρτύρων υπεράσπισης, απολογίες και αγορεύσεις. Αν και δικάζονται για πολύ λιγότερα από όσα έκαναν, το αποδεικτικό υλικό βοά και δείχνει τους ενόχους. Η συνεξέταση δεκάδων εγκληματικών ενεργειών συντέλεσε στο να μην περιοριστεί η αναζήτηση ευθυνών στα εκτελεστικά όργανα, αλλά να βγουν συμπεράσματα για τον τρόπο δράσης, τα κίνητρα, την εκπαίδευση, τον τρόπο λειτουργίας, την ιεραρχία, και τη δομή της εγκληματικής οργάνωσης.

Μπορεί προσωρινά η Χ. Α. να έχει αποσύρει από τη δημόσια θέα τα τάγματα εφόδου και να έχει κλείσει τα γραφεία της σε πολλές πόλεις, αλλά είναι έτοιμη να “αναλάβει δράση” όποτε κριθεί απαραίτητο. Το περασμένο Σάββατο, άλλωστε, δέχτηκε επίθεση μέλος της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ, την ώρα που κατευθυνόταν στη συναυλία που οργάνωνε η οικογένεια Φύσσα στα Λιπάσματα, προκαλώντας του σοβαρούς τραυματισμούς, με αποτέλεσμα τη μεταφορά του στο νοσοκομείο. Ο νεολαίος έχει πέσει και άλλη φορά θύμα φασιστικής επίθεσης στην περιοχή της Σαλαμίνας. Την περασμένη εβδομάδα επίσης οι εργαζόμενοι της Cosco κατάγγειλαν επίθεση από Χρυσαυγίτη, μέλος του εργοδοτικού σωματείου, σε δημοσιογράφο του Έψιλον.

 

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το