Τη Δευτέρα 23/12 στην εκπομπή “10” της Όλγας Τρέμη στην ΕΡΤ, ο υπουργός οικονομικών Σταϊκούρας έδωσε συνέντευξη στο δημοσιογραφικό πάνελ της εκπομπής. Το θέμα αφορούσε την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης και φυσικά και την εισοδηματική πολιτική της κυβέρνησης. Ανάμεσα στα άλλα ο υπουργός ρωτήθηκε και για τα σχέδια της κυβέρνησης σχετικά με το βασικό μισθό των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα.

Υπενθυμίζουμε ότι προεκλογικά η ΝΔ είχε δεσμευθεί ότι θα αυξάνονται οι μισθοί των εργαζομένων κάθε χρόνο σε ποσοστό διπλάσιο απ’ την αύξηση του ΑΕΠ. Έτσι για το 2019 θα έπρεπε η κυβέρνηση της ΝΔ να αυξήσει τους μισθούς κατά 4% περίπου, ενώ για το 2020 θα έπρεπε ο προϋπολογισμός που ψηφίστηκε να προβλέπει αυξήσεις σε ποσοστό περίπου 5.5%.

Όμως ο κ. Σταϊκούρας με απόλυτο κυνισμό ξεκαθάρισε ότι δεν θα δοθεί αύξηση ούτε για το 2019, ούτε για το 2020, αλλά ούτε και το 2021! Σαν δικαιολογία ο υπουργός πρόβαλε το γεγονός ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ αύξησε το βασικό μισθό κατά 11% τον περασμένο Φεβρουάριο, άρα η όποια αύξηση πρόβλεπε το προεκλογικό πρόγραμμα της ΝΔ έχει ήδη δοθεί στους εργαζόμενους απ’ τον ΣΥΡΙΖΑ! Βέβαια να θυμίσουμε ότι στο προεκλογικό πρόγραμμα της ΝΔ πουθενά δεν υπήρχε αυτή η ρήτρα που τώρα ανακάλυψε ο υπουργός οικονομικών για να αθετήσει τις προεκλογικές υποσχέσεις του κόμματος του.

Θέλουμε να θυμίσουμε ότι η ταχτική της εξαπάτησης και του κυνισμού αποτελούσε διαχρονικά το ύφος και το ήθος της δεξιάς. Για την ιστορία επίσης να θυμίσουμε ότι και ο πατέρας του σημερινού πρωθυπουργού Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, όταν κατάφερε να  γίνει πρωθυπουργός στις αρχές της δεκαετίας του ’90, είχε διατυπώσει την περίφημη ρήση του 0+0=14% με έξοχη, επίσης, δημιουργική λογιστική που έστελνε τους εργαζομένους στη λιτότητα με ένα τέτοιο προκλητικό και κυνικό τρόπο. Φαίνεται όμως το μάθημα αυτό έχει πάρει όλη η οικογένεια, αν κρίνει κανείς τη συνέπεια λόγων και έργων και του νεότερου απογόνου του!  

Γιώργος Σόφης, μέλος της ΚΕ του Μ-Λ ΚΚΕ

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το