Τον περασμένο Μάρτη, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου & Νηπιαγωγείου Βαθέος Σάμου έκλεισε  την πόρτα του σχολειού σε 14 προσφυγόπουλα.

Πρόσφατα έγινε γνωστό, ότι τον Μάη, ο ίδιος σύλλογος, κατέθεσε αγωγή εναντίον μιας δασκάλας, διότι υπερασπίστηκε το δικαίωμα των προσφυγόπουλων στη μόρφωση. Μάλιστα, όπως ενημερώνει ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Σάμου στην καταγγελία του, η αγωγή συνοδεύεται με απαίτηση  αποζημίωσης, ύψους 50.000 ευρώ.

Δηλαδή, δεν θέλουν μόνο να κάνουν τη δασκάλα να το «βουλώσει», αλλά και να την εξοντώσουν.

Λίγο νοτιότερα, στην Κω, το περασμένο Σάββατο, η κυρά Καλλοτίνα, αγκάλιασε μια έγκυο προσφυγοπούλα από το Καμερούν που την είδε απελπισμένη και εξαντλημένη να περιφέρεται στο χωριό, έτοιμη να γεννήσει, φώναξε και τη συνταξιούχο μαία γειτόνισσά της και, στο σπίτι, με υποτυπώδη μέσα, έφεραν στον κόσμο ένα υγιέστατο αγόρι. Την φρόντισαν, την ηρέμησαν και την προστάτευσαν μέχρι να έρθει τελικά το ασθενοφόρο.

Βλέπεις, από το νοσοκομείο τους είπαν ότι δεν υπάρχουν βάρδιες ασθενοφόρου και θα έπρεπε να μεταφέρουν την κοπέλα με δικό τους μέσο.

Αλλά δεν θα προλάβαιναν.

Η δική μου Ελλάδα, είναι η κυρά Καλλοτίνα. Την εφιαλτική «Ελλάδα» που ονειρεύεται εκείνος ο Σύλλογος Γονέων στην Σάμο, τους τη χαρίζω. Μόνο μην τολμήσουν να με θεωρήσουν «συμπατριώτη» τους.

Πηγή: Γρηγόρης Τραγγανίδας – toperiodiko.gr

————————-Δείτε και αυτό:

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το

Παρόμοια αρθρογραφία