Η κυβέρνηση τη «βάφτισε» δωρεά της ΔΕΗ στο Εθνικό Σύστημα Υγείας. Με τυμπανοκρουσίες ανακοίνωσε πως η εταιρεία δωρίζει πέντε εκατομμύρια ευρώ για την προμήθεια υλικού στο ΕΣΥ. Μάλιστα η ανακοίνωση (μαζί με τις δέουσες “ευχαριστίες”) για την “”δωρεά”, συμπεριλήφθηκε και στην καθιερωμένη απογευματινή ενημέρωση του κ.Χαρδαλιά.  

Η σχετική είδηση έχει ως εξής : “Με χιλιάδες μάσκες και ειδικές στολές ενισχύεται το προσωπικό του ΕΣΥ που δίνει τη μάχη με τον κορονοϊο έπειτα από δωρεά της ΔΕΗ. Το πρωί της Δευτέρας αφίχθηκε, με ειδικά ναυλωμένη πτήση, στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» μια μεγάλη ποσότητα μέσων ατομικής προστασίας, που αποτελεί το πρώτο μέρος της δωρεάς της ΔΕΗ στο ΕΣΥ, συνολικού ύψους 5 εκατ. ευρώ. Το υγειονομικό υλικό που παραλήφθηκε σήμερα, αποτελείται από 507.600 μάσκες τύπου FPP2 και 12,022 προστατευτικές στολές τύπου Tyvec”.

Όμως στη συνέχεια, δια στόματος του αρμόδιου υπουργού, ενημερωθήκαμε πώς δεν πρόκειται ακριβώς για «δωρεά» των μετόχων της ΔΕΗ. Πρόκειται για χρήματα που θα πληρώσουν – με μια έξτρα επιβάρυνση στους λογαριασμούς – οι πολίτες!

Διαβάστε:

“Κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ: Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στη ΔΕΗ για αυτή την πρωτοβουλία της. Μια πρωτοβουλία που στηρίζει την ευρύτερη εθνική μάχη ενάντια στον κορονοϊό. Και για να το σκεφτούμε όλοι καλά τι κάνει η ΔΕΗ: παίρνει 0.8 ευρώ από τους λογαριασμούς του καθενός μας κάθε χρόνο, μαζεύει 5 εκατ. ευρώ – γιατί είχε 6.5 εκατ. πελάτες – και στηρίζει το Εθνικό Σύστημα Υγείας. Με πολύ λίγα χρήματα από τον καθένα μας, από κάθε πελάτη της δηλαδή, στηρίζει αυτή τη μεγάλη μάχη. Μπράβο ξανά!”

Κανονικο δούλεμα δηλαδή. Τελικά, οι μέτοχοι της ΔΕΗ δεν έβαλαν δεκάρα. Η «δωρεά» έγινε από τους πελάτες της ΔΕΗ, από τους πολίτες. Αυτοί, όμως, σε αντίθεση με τους μετόχους δεν θα φέρουν τον …τίτλο του «δωρητή» που «καρπώθηκε» η ΔΕΗ.  

Διαβάστε και αυτό:

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το

Παρόμοια αρθρογραφία