Στις 18 Μάη η κομματική οργάνωση Ικαρίας του Μ-Λ ΚΚΕ, πραγματοποίησε την κεντρική συγκέντρωση για τις ευρωεκλογές , στο Χριστό Αγίου Κηρύκου. Πολλές μέρες πριν, χωριό, χωριό με την αφίσα και την προκήρυξη, διέδιδε τις θέσεις του κόμματος για την ΕΕ.

Στη συγκέντρωση συμμετείχαν πολλοί συναγωνιστές με τους οποίους έχουμε βρεθεί τα προηγούμενα χρόνια σε κοινούς αγώνες, για τοπικά και γενικά προβλήματα, (εργάτες, εργαζόμενοι στην υγεία, την παιδεία, την πρόνοια, αυτοαπασχολούμενοι, συνταξιούχοι).

Μέχρι να ξεκινήσει η κεντρική ομιλία από τον σ. Κ. Πετράκη, προβαλλόταν τα  προεκλογικά σποτάκια του κόμματος. Μετά ακολούθησε συζήτηση που κράτησε πάνω από δύο ώρες.

Το κύριο θέμα στο οποίο περιστράφηκε η συζήτηση ήταν η άγρια αντιλαϊκή πολιτική και τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε στην προσπάθεια ανάπτυξης αγώνων για την  απόκρουση της .Πως θα ενισχυθεί η πεποίθηση ότι αυτή η πολιτική μπορεί να ανατραπεί μόνο μέσα από ενωτικούς αγώνες. Πως δηλαδή θα αντιστρέψουμε το κλίμα της απογοήτευσης μέσα στους εργασιακούς χώρους, και γενικότερα της παράδοσης και της παραίτησης απέναντι στον ιμπεριαλιστικό «μπαμπούλα». Μιλώντας για τους αγώνες των λαών διαχρονικά, εκφράστηκε από συντρόφους και συναγωνιστές η ανάγκη να δυναμώσει ένα κομουνιστικό κίνημα που θα συμβάλει αποφασιστικά στην οργάνωση των αγώνων των εργαζομένων για τη λύση των προβλημάτων τους.

Η συζήτηση έκλεισε με την διαπίστωση όλων ότι υπάρχει η ανάγκη να επαναληφθεί ξανά και αυτό είναι το πιο θετικό από την όλη προσπάθεια και μια ελάχιστη απάντηση στο «Τι να κάνουμε»: να συντονίσουμε καλύτερα τις συλλογικές μας προσπάθειες, για όλα τα προβλήματα που έχουμε μπροστά μας.

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το