Έκλεισε τέλη Δεκέμβρη η πλατφόρμα του ΗΔΙΚΑ για το κοινωνικό μέρισμα.
Πολύ θόρυβο έκανε παραμονές των Χριστουγέννων η κυβέρνηση Μητσοτάκη, παρουσιάζοντάς το ως «κοινωνική πολιτική». Αν και πρέπει να σημειώσουμε ότι δεν είναι λίγα τα κυβερνητικά στελέχη που ασκούν κριτική σε «παροχές από τα υπερ­πλεο­νάσματα», γιατί θεωρούν ότι «κόβουν τον δρόμο της ανάπτυξης».
Η κυβέρνηση με ένα ελάχιστο ποσό και με πετσοκομμένα κριτήρια για το κοινωνικό μέρισμα κ δεν ήλθε, βέβαια, να εφαρμόσει «κοινωνική πολιτική», αλλά στην πραγματικότητα να κοροϊδέψει τις πιο ασθενείς ομάδες του ελληνικού λαού και να αμβλύνει τις αντιδράσεις του κόσμου απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική που μέχρι σήμερα έχει εφαρμόσει.
Και για του λόγου το αληθές:
Από τις 17 Δεκεμβρίου, όπου και άνοιξε η εφαρμογή για υποβολή αιτημάτων για το κοινωνικό μέρισμα, περίπου 1,5 εκατομμύριο πολίτες έκαναν αίτηση. Μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου όπου και έληγαν οι αιτήσεις, μόνο οι 219.537 εγκρίθηκαν από το σύστημα. Οι υπόλοιπες περίπου 1.300.000 απορρίφθηκαν!
Το τραγικό όμως είναι ότι απορρίφθηκαν και άνθρωποι που θα έπρεπε να λάβουν το μέρισμα, σύμφωνα με δημοσιεύματα από λάθη του συστήματος (;), όπως γονείς ΑΜΕΑ, που τα παιδιά τους είναι εξαρτώμενα μέλη.
Μάλιστα, για την απόρριψη αίτησης δεν γνωστοποιήθηκε ο ακριβής λόγος απόρριψης! Και από αυτό μπορεί κανείς να βγάλει προφανή συμπεράσματα για τη «διαφάνεια» που επαγγέλλεται δημαγωγικά η κυβέρνηση αλλά και για το πώς χρησιμοποιείται από τη ΝΔ ακόμα και αυτή η ελάχιστη «παροχή»…
Μετά από μηνύματα διαμαρτυρίας που έφταναν στις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών και της ΗΔΙΚΑ, αλλά και στα γραφεία των βουλευτών της κυβέρνησης, το υπουργείο αναγκάστηκε να παρατείνει την περίοδο αιτήσεων, αλλά και να παρατείνει την πλατφόρμα των ενστάσεων μέχρι 15 Ιανουαρίου, σε μια προσπάθεια οι περίπου 220.000 εγκεκριμένες αιτήσεις να γίνουν…300.000. Αύξηση που στην πραγματικότητα είναι σταγόνα στον ωκεανό των πραγματικών δικαιούχων κοινωνικής αλληλεγγύης και στήριξης.
Τι άλλο δείχνουν όλα αυτά παρά το ότι το λεγόμενο «κοινωνικό μέρισμα» είναι μια χονδροειδής κυβερνητική απάτη «κοινωνικής πολιτικής»;

πηγή: Λαϊκός Δρόμος

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το