Η Κίνα από την 1η Ιουνίου θα επιβάλει δασμούς σε διάφορες κατηγορίες αμερικανικών προϊόντων, συνολικής αξίας 60 δισ. δολαρίων, απαντώντας έτσι στην ανάλογη κίνηση του Ντόναλντ Τραμπ.

Την επιβολή νέων δασμών από 1η Ιουνίου στις εισαγωγές αμερικανικών προϊόντων, ανακοίνωσε το κινεζικό υπουργείο Οικονομικών.

Συγκεκριμένα, θα επιβληθούν δασμοί 25% και 20% σε διαφορετικές κατηγορίες προϊόντων.

Νωρίτερα σήμερα, Δευτέρα, ο εκπρόσωπος του κινεζικού Υπουργείου Εξωτερικών, Κενγκ Σουάνγκ, προειδοποίησε ότι η χώρα του «δεν θα παραδοθεί ποτέ σε εξωτερική πίεση».

Η κίνηση της Κίνας έρχεται αφότου την Παρασκευή, ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, αποφάσισε την επιβολή δασμών 25% σε κινεζικά προϊόντα αξίας 200 δισ. δολαρίων, προειδοποιώντας το Πεκίνο ότι πρέπει να καταλήξει σε εμπορική συμφωνία με τις ΗΠΑ καθώς διαφορετικά τα πράγματα θα είναι «πολύ χειρότερα» για την Κίνα.

Η εμπορική διαμάχη μεταξύ των δύο χωρών ξεκίνησε πριν έναν χρόνο, όταν η κυβέρνηση των ΗΠΑ αποφάσισε την επιβολή δασμών στις κινεζικές εισαγωγές χάλυβα. Μετά από αυτό, Ουάσινγκτον και Πεκίνο προχώρησαν σε κατ’ επανάληψη επιβολή δασμών ως αντίποινα.

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το