Η κατάντια της ηγεσίας της ΓΣΕΕ δεν έχει πάτο!

Προκλητικά καλεί την κυβέρνηση και την αστυνομία να επέμβουν στα συνδικάτα!

Πρωτοφανές και ανήκουστο η ηγεσία του συνδικαλιστικού κινήματος να ζητά την επέμβαση της αστυνομίας προκειμένου να διασφαλιστούν λειτουργίες όπως τα συνέδρια των εργατικών κέντρων και οι εκλογές τους!

Στις 5/11 πραγματοποιήθηκε συνάντηση του προεδρείου της ΓΣΕΕ με την πολιτική και φυσική ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Όπως ενημερωθήκαμε από το δελτίο τύπου της ΓΣΕΕ «η συνάντηση έγινε μετά από απόφαση των οργάνων της Συνομοσπονδίας και κρίθηκε αναγκαία εξαιτίας των αλλεπάλληλων παρεμποδίσεων εκλογικών διαδικασιών και τραμπούκικων ενεργειών, το προηγούμενο διάστημα, σε σωματεία Τροφίμων, Ιδιωτικών Υπαλλήλων και στα Εργατικά Κέντρα Πάτρας, Τρικάλων, Φλώρινας, Κατερίνης, Κοζάνης, οργανώσεων μελών της ΓΣΕΕ, από μεταφερόμενα στελέχη του ΠΑΜΕ (αγρότες, επαγγελματίες, φοιτητές) στους οποίους ήδη έχουν ασκηθεί διώξεις. Για τη Συνομοσπονδία, η αναγκαιότητα διασφάλισης της δημοκρατικής νομιμότητας , είναι αυτονόητη και είναι υποχρέωση της Κυβέρνησης και του Αρμόδιου Υπουργείου να εργάζονται σ’ αυτή την κατεύθυνση, με στόχο την αποφυγή φαινομένων αυτοδικίας.»

Αποτέλεσμα αυτής της έκκλησης ήταν σύμφωνα με καταγγελίες η παρουσία αστυνομικών δυνάμεων και διμοιριών, καθώς και κρούσματα παρουσίας ανθρώπων της Ασφάλειας μέσα και έξω από τα συνέδρια του Εργατικού Κέντρου Κατερίνης και του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης!

Η παρουσία αστυνομικών δυνάμεων σε συλλογικές διαδικασίες και συνέδρια συνδικαλιστικών οργάνων μας θυμίζουν άλλες εποχές!

Ντροπή και αίσχος για τις δυνάμεις της ηγεσίας της ΓΣΕΕ να φτάνουν στο σημείο, επικαλούμενοι «τραμπουκισμούς» του ΠΑΜΕ, να ζητάνε την παρουσία και την επέμβαση μέσα στα συνδικάτα των δυνάμεων καταστολής του κράτους!

Προφανώς ορισμένες ενέργειες και μέθοδοι αντιπαράθεσης στις οποίες καταφεύγει το ΠΑΜΕ όχι μόνο δεν έχουν να προσφέρουν κάτι στο συνδικαλιστικό κίνημα αλλά αντιθέτως συμβάλλουν στον εκφυλισμό της διαπάλης που διεξάγεται στο εσωτερικό του. Αυτό όμως δεν μπορεί να αποτελεί άλλοθι για καμία συνδικαλιστική δύναμη να προστρέχει στο κράτος και, μάλιστα, στην αστυνομία και να ζητάει την επέμβασή τους στα συνδικάτα! Και με απίστευτη προκλητικότητα να διακηρύσσει η ηγεσία της ΓΣΕΕ ως «αυτονόητη υποχρέωση» της Κυβέρνησης και της αστυνομίας να εργάζονται στην κατεύθυνση της επέμβασης τους στα συνδικάτα για την επιβολή της «δημοκρατικής νομιμότητας»!!

Η διασφάλιση της δημοκρατίας και της ομαλής λειτουργίας των συλλογικών διαδικασιών όλων των συνδικαλιστικών οργάνων αποτελεί υπόθεση των εργαζομένων και όχι της κυβέρνησης και αρμόδιων υπουργείων όπως προκλητικά αναφέρει το δελτίο τύπου. Αυτοί που καταλήγουν σήμερα σε τόσο άθλιες πρακτικές στο όνομα δήθεν της δημοκρατίας (ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ και ΜΕΤΑ) είναι οι ίδιοι που εδώ και χρόνια έχουν φροντίσει να πνίξουν και να διαλύσουν κάθε δημοκρατική συλλογική διαδικασία των πρωτοβάθμιων σωματείων αλλά και των δευτεροβάθμιων και τριτοβάθμιων συνδικαλιστικών ενώσεων. Η κατάντια τους δεν έχει πάτο! Φτάνουν στο σημείο να ζητάνε την «προστασία» των συνδικαλιστικών διαδικασιών από τα ΜΑΤ την αστυνομία και την κυβέρνηση. Δηλαδή από αυτούς που η δουλειά τους είναι να καταστέλλουν την άσκηση των συνδικαλιστικών και δημοκρατικών δικαιωμάτων από τους εργαζόμενους, να πνίγουν με δακρυγόνα κάθε μαζική απεργιακή διαδήλωση, από αυτούς που φροντίζουν να σπέρνουν την τρομοκρατία με χημικά και κλομπς κάθε φορά που οι εργαζόμενοι βγαίνουν μαχητικά στο δρόμο του αγώνα και της διεκδίκησης!!

Η παρουσία της αστυνομίας στα συνέδρια των εργατικών κέντρων αποτελεί πολύ σοβαρό χτύπημα στα συνδικαλιστικά δικαιώματα και την ελεύθερη συνδικαλιστική έκφραση και δράση και πρέπει να καταδικαστεί! Οι συνδικαλιστικές δυνάμεις που υπηρετούν αυτή την άθλια πρακτική πρέπει να καταγγελθούν και να απομονωθούν από το σύνολο των εργαζομένων!!

 

ΕΡΓ.Α.Σ

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το