Τον επίδοξο πραξικοπηματία, μαριονέτα του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού, Χουάν Γκουαϊδό αναγνώρισε η ελληνική κυβέρνηση ως μεταβατικό πρόεδρο της Βενεζουέλας , σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Εξωτερικών, ευθυγραμμιζόμενη απόλυτα με τα ιμπεριαλιστικά κέντρα των ΗΠΑ και της ΕΕ.

Η ανακοίνωση αναφέρει:

«Η Κυβέρνηση της Ελληνικής Δημοκρατίας, συμφώνως με την κοινή θέση της ΕΕ όπως διατυπώθηκε, εξ ονόματος των 28, στη δήλωση της Υψηλής Εκπροσώπου/Αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κας Mogherini, αποφάσισε να αναγνωρίσει τον Πρόεδρο της δημοκρατικά εκλεγμένης Εθνοσυνέλευσης, Juan Guaido, ως μεταβατικό Πρόεδρο της Βενεζουέλας, προκειμένου να προκηρύξει ελεύθερες, δίκαιες και δημοκρατικές προεδρικές εκλογές».

Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται πως η κυβέρνηση υποστηρίζει ένθερμα τις προσπάθειες της ΕΕ και συναφείς πρωτοβουλίες όπως τις συνομιλίες του Όσλο, «προς το σκοπό επίτευξης ειρηνικής, πολιτικής, και δημοκρατικής λύσης της κρίσης ως αποτέλεσμα διαπραγματεύσεων, προς όφελος του λαού της Βενεζουέλας».

Η ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών έγινε με εντολή του πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη, ο οποίος ακόμα από τη θέση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης είχε σπεύσει πρώτος των πρώτων να αναγνωρίσει τον Γκουαϊδό.

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το