Οι Ηνωμένες Πολιτείες αναγνώρισαν τον Κάρλος Αλφρέδο Βέκιο ως «Chargé d’affaires» της πρεσβείας της Βενεζουέλας. Ο Βέκιο είχε «διοριστεί» στη συγκεκριμένη θέση, με υπόδειξη του Χουάν Γκουάιδο.

Ο Λευκός Οίκος αναγνώρισε τον διορισμό του Κάρλος Αλφρέδο Βέκιο ως επικεφαλής της πρεσβείας της Βενεζουέλας στις Ηνωμένες Πολιτείες (Chargé d’affaires — διπλωμάτης που ηγείται της πρεσβείας εν απουσία του πρεσβευτή) από τον αυτοαναγορευμένο πρόεδρο της Βενεζουέλας Χουάν Γκουάιδο, ανέφερε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο σε δήλωση του τη Δευτέρα.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες αποδέχτηκαν τον προσωρινό διορισμό του Κάρλος Αλφρέδο Βέκιο ως επικεφαλής των κυβερνήσεων της Βενεζουέλας στις Ηνωμένες Πολιτείες στις 25 Ιανουαρίου από τον προέδρο Χουάν Γκουάιδο. Ο κ. Βέκιο θα έχει εξουσία επί των διπλωματικών υποθέσεων στις Ηνωμένες Πολιτείες για λογαριασμό της Βενεζουέλας», ανέφερε στις δηλώσεις του ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας.

Την ίδια ώρα, εκατοντάδες άνθρωποι διαδήλωσαν στην Ουάσιγκτον, κατά της παρέμβασης των ΗΠΑ στην Βενεζουέλα, εκφράζοντας την στήριξή τους στην κυβέρνηση του Ν. Μαδούρο.

 

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το