Την ΠΕΜΠΤΗ 17/1/19, την ώρα που ήταν σε εξέλιξη ακόμα μια 24ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ των εκπαιδευτικών, με συμμετοχή όλου του Δημόσιου για να εκφραστεί η αλληλεγγύη στους αγωνιζόμενους εκπαιδευτικούς, την ίδια ώρα η ΠΟΕ-ΟΤΑ διάλεξε να κάνει…. ημερίδα για την υγιεινή και ασφάλεια.

Ο κύριος στόχος της ημερίδας, όπως αναφέρει είναι : «ο εκσυγχρονισμός της εργατικής νομοθεσίας, η υποχρέωση εφαρμογής της και η αυστηροποίηση των ποινών». Εκσυγχρονισμό εννοούν την τσάμπα δουλειά με τα 400 ευρώ του ΟΑΕΔ χωρίς άλλα δικαιώματα, την χρησιμοποίηση ανειδίκευτων για ένα 8μηνο σε μια επικίνδυνη και εξειδικευμένη δουλειά, χωρίς μέσα ατομικής προστασίας. Η ημερίδα έχει υψηλούς προσκεκλημένους, ‘όπως υπουργούς και Δημαρχαίους. Καλεί δηλαδή αυτούς που έχουν την κύρια ευθύνη και την ηθική αυτουργία για τους εκατοντάδες σακατεμένους συναδέλφους μας και τους πάνω από 45 νεκρούς τα τελευταία 3 χρόνια, για τους χιλιάδες ανακυκλούμενους συμβασιούχους μιας χρήσης να δώσουν τα φώτα τους για την προάσπιση της υγείας και της ζωής μας.

Στη συμμετοχή κυβέρνησης και εκπροσώπων των δημάρχων συμφώνησαν όλες οι παρατάξεις και η ΔΑΣ & το ΜΕΤΑ στην Ε.Ε., αλλά τσακώνονται για το χρόνο ομιλιών & διάφορα διαδικαστικά ζητήματα της ημερίδας. Μετά από κάθε εργατική δολοφονία, βγαίνουν ΟΛΟΙ τους με τα γνωστά «θερμά συλλυπητήρια και να πληρώσουν οι υπεύθυνοι» και μετά όλα καλά.

2 μήνες από τα 2 τραγικά ατυχήματα-δολοφονίες σε Ασπρόπυργο και Άλιμο, όπου συμβολικά παρεμβήκαμε τις 14/11/18, σε Υπουργείο και ΚΕΔΕ, με αναγραφή συνθημάτων , ενέργεια που κατήγγειλαν Ομοσπονδία & ΚΕΔΕ, η ΠΟΕ-ΟΤΑ μαζί με τους ηθικούς αυτουργούς συζητάνε για το πώς θα μας σώσουν.

Δεν έχουμε καμιά δουλειά σε αυτό το πανηγύρι Ομοσπονδίας και εργοδοτών που στοχεύει να ξεπλύνει τους υπεύθυνους, η προάσπιση της υγείας και της ζωής μας είναι δική μας υπόθεση και θα την υπερασπιστούμε εάν βάλουμε στην προμετωπίδα των αγώνων τα αιτήματα μας, διεκδικώντας με αποφασιστικό τρόπο την επίλυση τους.

 

Από την ανακοίνωση των Αγωνιστικών Κινήσεων Συσπειρώσεων στους ΟΤΑ

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το