Για περισσότερα από 120 αδικήματα σε βάρος 15 νεαρών κοριτσιών καταδικάστηκαν 20 άνδρες στο Χάντερσφιλντ της Βρετανίας σε μια υπόθεση που έχει σοκάρει την βρετανική κοινή γνώμη. Η δράση των βιαστών κράτησε για περίπου επτά χρόνια, από το 2004 έως το 2011.

Οι 16 από τους κατηγορούμενους καταδικάστηκαν σε ποινές κάθειρξης από 5 έως 18 έτη, ενώ η ποινή των υπολοίπων θα ανακοινωθεί τον επόμενο μήνα.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της εισαγγελίας, Μάικλ Κουίν «οι άνδρες αυτοί στόχευαν σκοπίμως τα ευπαθή θύματά τους, τα αποπλανούσαν και τα εκμεταλλεύονταν για να ικανοποιούνται σεξουαλικά. Κάποιες φορές χρησιμοποιούσαν απειλές και βία, ενώ τα ανάγκαζαν να καταναλώνουν αλκοόλ ή ναρκωτικά. Ενδιαφέρονταν μόνο για τον εαυτό τους και θεωρούσαν τα κορίτσια αυτά αντικείμενα που μπορούσαν να χρησιμοποιούν και να κακοποιούν κατά βούληση».

Η Βρετανία συγκλονίζεται τα τελευταία χρόνια από αλλεπάλληλες υποθέσεις σεξουαλικής κακοποίησης, αλλά και εμπορίας ανηλίκων.

Εκατοντάδες κορίτσια έπεσαν θύματα μεγάλων συμμοριών – συχνά τα περισσότερα από τα μέλη αυτών των ομάδων ήταν άνδρες ασιατικής καταγωγής. Τον Αύγουστο η κυβέρνηση ανακοίνωσε την εφαρμογή ενός προγράμματος ύψους 2 εκατομμυρίων λιρών για να βοηθήσει τα παιδιά να μην πέφτουν στα χέρια δουλεμπόρων και συμμοριών που τα βιάζουν και τα αναγκάζουν να γίνονται βαποράκια ναρκωτικών.

Μόνο για το 2017 αναφέρθηκαν στις βρετανικές αρχές περισσότερες από 550 περιπτώσεις ανηλίκων, τα δύο τρίτα εξ αυτών ήταν Βρετανοί, που έπεσαν θύματα εμπορίου ανθρώπων.

Ο συνολικός αριθμός των παιδιών που έπεσαν θύματα οργανωμένων συμμοριών είναι πολύ δύσκολο να καθοριστεί.

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το