Τριγμοί στο ΚΙΝ.ΑΛΛ. που πάει σε συνέδριο – Ποτάμι χωρίς… νερό

Η Συμφωνία των Πρεσπών δεν έχει αφήσει αλώβητο το Κίνημα Αλλαγής οδηγώντας σε περαιτέρω συρρίκνωση τον πολυκομματικό φορέα.

Προσπάθεια να μαζέψει τα ασυμμάζευτα και να κρατήσει όσους μπορεί στο «καράβι» του Κινήματος Αλλαγής κάνει η Φώφη Γεννηματά, η οποία αφού διέγραψε τον Θ. Θεοχαρόπουλο απ’ την Κ.Ο. της Δημοκρατικής Συμπαράταξης καλεί σε έκτακτο συνέδριο τον Μάρτιο, με στόχο την επίσπευση των διαδικασιών για τη συγκρότηση του ΚΙΝ.ΑΛΛ. ως ενιαίου φορέα.

Φώφη Γεννηματά

Κι ενώ το Ποτάμι έχει ήδη αποχωρήσει εδώ και καιρό απ’ το Κίνημα Αλλαγής με αφορμή το Μακεδονικό, με τη ΔΗΜΑΡ να αποφασίζει υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών, η κ. Γεννηματά απευθύνει μήνυμα ενότητας ενόψει του έκτακτου συνεδρίου.

 

 

 

 

 

Ποτάμι χωρίς… νερό

Η απόφαση του Γιώργου Αμυρά και του Γρηγόρη Ψαριανού να εγκαταλείψουν το Ποτάμι προκαλεί αλυσιδωτές αντιδράσεις στο κόμμα της Σεβαστουπόλεως που έμεινε με τρεις βουλευτές και όπως προβλέπει ο Κανονισμός της Βουλής, διαλύεται η Κοινοβουλευτική Ομάδα του.

Σταύρος Θεοδωράκης

Προσκλητήριο προς τους δύο βουλευτές που αποχώρησαν πρόσφατα από το Ποτάμι, δηλαδή τον Γιώργο Αμυρά και τον Γρηγόρη Ψαριανό, απηύθυνε ουσιαστικά η Νέα Δημοκρατία.

Ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. Κωστής Χατζηδάκης, μιλώντας το βράδυ της Δευτέρας στην τηλεόραση του «Αction 24»,
άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο όπως το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να δεχθεί στους κόλπους της τους δύο πρώην βουλευτές του Ποταμιού.

 

 

ΑΝΕΛ

Από τη μεριά του ο Πάνος Καμμένος σημείωσε ότι συνομιλεί με «τον κ. Μπαλτάκο, όπως με πολλούς πρώην υπουργούς της ΝΔ, “εποχής Καραμανλή”, με πατριωτικά κινήματα από όλους τους χώρους», στην κατεύθυνση δημιουργίας «ενός μετώπου εντός του συνταγματικού τόξου και των δεδομένων με τα οποία ξεκίνησαν οι ΑΝ.ΕΛΛ.».

Πάνος ΚαμμένοςΠαράλληλα τόνισε ότι «είναι casus belli εάν ο πρωθυπουργός δεν απομακρύνει άμεσα τα στελέχη που προέρχονται από τους ΑΝ.ΕΛΛ., όπως Κουίκ και Χρυσοβελώνη, που κατέχουν υπουργικές θέσεις, έστω κι αν δεν έχουν ανταλλάξει τις θέσεις τους», τόνισε σήμερα (ΣΚΑΪ) ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛΛ.

«Η παραμονή στελεχών των ΑΝ.ΕΛΛ. σε οποιαδήποτε κυβερνητική θέση είναι πράξη εχθρική προς εμάς. Αν ο Τσίπρας δεν απομακρύνει τα στελέχη των ΑΝ.ΕΛΛ. από την κυβέρνηση, η Κ.Ο. μας θα του μπλοκάρει όλα τα νομοσχέδια», πρόσθεσε ο Πάνος Καμμένος.

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου του Μ-Λ ΚΚΕ 

Η ψήφος εμπιστοσύνης που απέσπασε η κυβέρνηση την προηγούμενη εβδομάδα, με σκοπό να φέρει προς υπερψήφιση στη Βουλή την συμφωνία των Πρεσπών, η αποχώρηση του Καμμένου και η διάλυση της κυβέρνησης με τη μορφή των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, επιταχύνουν τις διεργασίες και τις εξελίξεις στο αστικό πολιτικό σύστημα της χώρας. Η συμφωνία των Πρεσπών δεν αποτέλεσε «μοχλό για την ανασύνθεση του πολιτικού σκηνικού»,

όπως διατείνονταν ηγετικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά επέφερε αποσύνθεση και ουσιαστική διάλυση των μικρότερων κομμάτων ( ΑΝΕΛ-Ποτάμι-Ένωση Κεντρώων-ρήξη ΚΙΝΑΛ με ΔΗΜΑΡ).

Μέσα από εκβιασμούς, παζάρια, εξαγορές και ανταλλάγματα πολλοί βουλευτές αυτών των κομμάτων μετακομίζουν και προσδένονται, ανάλογα, στο σημερινό δίπολο εξουσίας, το ΣΥΡΙΖΑ η τη ΝΔ, δημιουργώντας συνθήκες οξύτατης πολιτικής πόλωσης και ένα άθλιο σκηνικό φτηνής αντιπαράθεσης και εξαπάτησης του λαού μακριά από τα πραγματικά του προβλήματα. Αν αυτές οι «διεργασίες» αποτελούν την εισαγωγή στην προεκλογική περίοδο που ξεκίνησε μπορούμε να φανταστούμε ποιες συνθήκες θα κυριαρχήσουν στο φόρτε της.

                                                                                                                                22 Γενάρη 2019

 Γραφείο Τύπου του Μ-Λ ΚΚΕ

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το