Νομάρχης, βουλευτής, υπουργός, Επίτροπος στην Κομισιόν, επικεφαλής του «Δικτύου για τη Μεταρρύθμιση στην Ελλάδα και την Ευρώπη».

Αλλά το 2012 οι πολίτες την έστειλαν στο σπίτι της. Μάλλον δεν κατάλαβε  γιατί και έφυγε από το ΠΑΣΟΚ. Πιθανόν να μην άντεχε και τη Φώφη.  Άνοιξε και ένα «Δίκτυο» και περίμενε να ξαναμπεί το έργο.

Ως εδώ κανένα θέμα. Έτσι γίνεται στην πολιτική των αστικών κομμάτων. Αλλά ήθελε περισσότερα. Και στράφηκε κατά του κόμματος που την ευεργέτησε.

Πίστεψε ότι ο Μητσοτάκης θα εκτιμήσει τα πολιτικά προσόντα της και θα της δώσει αξίωμα. Χωρίς αιδώ άρχισε να λιβανίζει τη ΝΔ και τον αρχηγό της, αλλά και τον… Άδωνι Γεωργιάδη. 

Ο Κ. Μητσοτάκης την παρηγόρησε, τακτοποιώντας δικούς της ανθρώπους στο υπουργείο Παιδείας και σε διάφορες επιτροπές, αλλά επίσης τον διευθυντή του «Δικτύου», Γιάννη Μαστρογεωργίου, ως Γενικό Γραμματέα Ενημέρωσης και Επικοινωνίας. Ο επικείμενος ανασχηματισμός δεν θα την περιελάμβανε, οπότε ο δρόμος για τον ιδιωτικό τομέα ήταν πια ορθάνοιχτος.

Έτσι τελικά φαίνεται ότι το πήρε απόφαση. Ούτε υπουργό, ούτε Πρόεδρο Δημοκρατίας, ούτε τραπεζίτη την έκανε ο Μητσοτάκης.

Έτσι έφτασε στην Coca Cola.

Οπως ανακοίνωσε η εταιρεία, σύντομα θα γίνει μέλος του ΔΣ, όπως επίσης της Επιτροπής Αμοιβών.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ COCA COLA (Ανακοίνωση της ετήσιας γενικής συνέλευσης που θα πραγματοποιηθεί στις 16 Ιουνίου 2020)

“…Ο κ. John Sechi σκοπεύει να αποσυρθεί από το Διοικητικό Συμβούλιο μετά τη λήξη της Ετ.Γ.Σ., αφού υπηρετήσει ως ανεξάρτητος διευθυντής για έξι χρόνια. Το Διοικητικό Συμβούλιο προτείνει να εκλέξει την κα Άννα Διαμαντοπούλου ως νέο μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου και ως νέο μέλος της Επιτροπής Αμοιβών. Με την επιφύλαξη εκλογών στην Ετ.Γ.Σ., ο διορισμός της κ. Διαμαντοπούλου θα τεθεί σε ισχύ αμέσως μετά τη λήξη της Ετ.Γ.Σ. Η κα Διαμαντοπούλου είναι πρώην Επίτροπος της ΕΕ για την Απασχόληση και τις Κοινωνικές Υποθέσεις. Είναι η ιδρυτής και πρόεδρος του DIKTIO – Δίκτυο Μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα και την Ευρώπη, ένα κορυφαίο ανεξάρτητο, μη κομματικό ινστιτούτο πολιτικής με έδρα την Αθήνα. Περισσότερες λεπτομέρειες παρατίθενται στη βιογραφία της κα Διαμαντοπούλου στην ανακοίνωση της Ετ.Γ.Σ.

Δεν είναι η πρώτη από τους πρώην βουλευτές και υπουργούς των αστικών κομμάτων που αξιοποίησαν τα «κονέ» τους με την επιχειρηματική ελίτ. Εμβληματικό παράδειγμα είναι ο πρώην υπουργός Τάσος Γιαννίτσης που είναι πρόεδρος της Lamda, ασχολείται με το Ελληνικό και τα συμφέροντα Λάτση αλλά αρθρογραφεί τακτικά ως ομότιμος πανεπιστημιακός καθηγητής χωρίς να αναφέρει την «βιοποριστική» του ιδιότητα.

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το