Μια οικογένεια στέκεται ανάμεσα σε καταστραμμένα από τον πόλεμο συντρίμμια της Γάζας. Είναι ένα περιβάλλον πόνου που αντικατοπτρίζει με τραγικό τρόπο τα αποτελέσματα του πολέμου στη χώρα της Παλαιστίνης. Δημιουργός ο παλαιστίνιος  γλύπτης Iyad Sabbah που φιλοτέχνησε με πηλό την απόγνωση μιας κατεστραμμένης οικογένειας στη συνοικία Shuja-iyya, η οποία έχει αποδεκατιστεί από τη σύγκρουση μεταξύ Παλαιστίνης και Ισραήλ.
Αναγκασμένοι να φύγουν από τα σπίτια τους, οι άνθρωποι σκοντάφτουν στα συντρίμμια και τα ερείπια, τα σώματά έτοιμα να καταρρεύσουν και τα σχισμένα ρούχα με κόκκινες πινελιές που συμβολίζουν το αίμα.  
«Η γειτονιά Shuja’iyya είναι ένα από τα μέρη που καταστράφηκε εντελώς και επειδή ήθελα να αποδόσω τον πόλεμο επικεντρώθηκα στην εκτόπιση των Παλαιστινίων» διευκρίνησε ο    ο Sabbah. «Τα γλυπτά τοποθετήθηκαν ανάμεσα στα συντρίμμια των κατεστραμμένων σπιτιών της Shuja’yyya για να δείξουν τα βάσανα των κατοίκων ενώ αυτά που  τοποθετήθηκαν στην παραλία απεικονίζουν τους πρόσφυγες που μεταναστεύουν παράνομα για να ξεφύγουν από τις ζώνες του πολέμου».

Πηγή : art22.gr

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το