Συνεχίζεται το αρνητικό κλίμα στο αμερικανικό χρηματιστήριο, με τους δείκτες να σημειώνουν πτώση, εν μέσω ανησυχιών για την εξάπλωση του κορονοϊού.

Με πτώση συνεχίζονται να κινούνται οι δείκτες στην αμερικανική αγορά, εν μέσω της ανησυχίας που επικρατεί στους κύκλους των επενδυτών, για την εξάπλωση του ιού Covid-19 και τις επιπτώσεις στην παγκόσμια οικονομία.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα, αποτελεί η κίνηση του δείκτη S&P 500, ο οποίος σημείωσε πτώση μεγαλύτερη των τεσσάρων μονάδων, γεγονός που δείχνει πως οι επενδυτές είναι ιδιαίτερα επιφυλακτικοί.

​Την Πέμπτη, ο δείκτης Dow Jones σημείωσε πτώση 900 μονάδων, ύστερα από την ανακοίνωση των αρχών της πολιτείας της Καλιφόρνιας, πως κηρύσσει κατάσταση έκτακτης ανάγκης εξαιτίας της εξάπλωσης του κορονοϊού.

Καθώς ο Covid-19 εξαπλώνεται σε ολοένα και περισσότερες χώρες, οι κυβερνήσεις των κρατών σε όλο τον κόσμο, εφαρμόζουν μέτρα προκειμένου να περιορίσουν την εξάπλωση του, συμπεριλαμβανομένων απαγόρευσης ταξιδιών, διακοπή παραγωγής προϊόντων και καραντίνα, μέτρα τα οποία επιδρούν αρνητικά στην παγκόσμια οικονομία. 

Στις ΗΠΑ, το νέο στέλεχος του κορονοϊού έχει προσβάλλει περισσότερους από 500 ανθρώπους σύμφωνα με πληροφορίες, ενώ ο αριθμός των θυμάτων έχει φτάσει τα 28.

πηγή: sputnik

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το