«Θα δώσω την τελευταία σταγόνα του αίματός μου για το δάσος», λέει βουρκωμένος ο αρχηγός φυλής αυτοχθόνων του Αμαζονίου, την ώρα που η καταστροφή του τροπικού δάσους έχει προκαλέσει παγκόσμια ανησυχία και ευαισθητοποίηση.

Ο Αμαζόνιος φλέγεται με τις πυρκαγιές να έχουν προκαλέσει μια πρωτοφανής σε μέγεθος καταστροφή, σύμφωνα με τις αναφορές. Καθώς εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο προσπαθούν να αναδείξουν την κρισιμότητα, που ο πρόεδρος της Βραζιλίας Ζαΐχ Μπολοσνάρου προσπαθεί να υποβαθμίσει, οι άνθρωποι που ζουν στο δάσος και το αγαπούν ως ένα κομμάτι του εαυτού τους, είναι συντετριμμένοι, αλλά δηλώνουν πως είναι εκεί για να το υπερασπιστούν.

«Είναι μια καταστροφή», λέει δακρυσμένος στο βίντεο του BBC o Raimundo Mura, o ηγέτη της φυλής Mura, που ορκίζεται πως θα υπερασπιστούν τη γη τους. «Θα δώσω το αίμα μου αν χρειαστεί», λέει. «Όλα αυτά τα χρόνια αντισταθήκαμε εδώ. Όταν δεν υπήρχε δρόμος, όταν έφτασε το ηλεκτρικό ρεύμα, όταν άρχισε η εισβολή στη γη. Κάθε μέρα που περνούσε ερχόταν η αποψίλωση και η υλοτόμηση», λέει άλλο μέλος της φυλής.

«Μας συγκλονίζει πως το δάσος πεθαίνει συνεχώς. Αισθανόμαστε πως το κλίμα αλλάζει. Ο πλανήτης έχει ανάγκη το δάσος. Το χρειαζόμαστε εμείς και το χρειάζονται τα παιδιά μας», συμπληρώνει.


e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το