Το Μ-Λ ΚΚΕ καλεί σήμερα Τρίτη 2/6, στις 7:00 μμ στο Άγαλμα Βενιζέλου σε συγκέντρωση αλληλεγγύης στους εξεγερμένους στις ΗΠΑ

Με τη στυγερή δολοφονία του Αφροαμερικανού Τζόρτζ Φλόιντ από αστυνομικούς στη Μινεάπολη, το κράτος των ΗΠΑ έδειξε για μια ακόμα φορά, συμπυκνωμένα, το κτηνώδες πρόσωπό του, που δεν επιτρέπει στα καταπιεζόμενα και φτωχά στρώματα του αμερικανικού λαού ούτε να αναπνεύσουν.

Το νέο έγκλημά του, που ήλθε να προστεθεί σε μια μακρά αλυσίδα προηγούμενων αστυνομικών δολοφονιών μαύρων, έχει προκαλέσει τη φρίκη όχι μόνο μέσα στις ΗΠΑ αλλά και παγκόσμια. Έχει πυροδοτήσει ένα τσουνάμι μαζικότατων διαδηλώσεων, σε όλη την έκταση των ΗΠΑ, που συνεχίζονται για μέρες.

Ενάντιά τους η κυβέρνηση Τραμπ έχει κινητοποιήσει όλο τον κρατικό κατασταλτικό μηχανισμό και έχει επιβάλει καθεστώς «έκτακτης ανάγκης». Έχει απαγορεύσει την κυκλοφορία, χρησιμοποιεί άγρια αστυνομική βία, πυροβολεί και σκοτώνει διαδηλωτές, έχει κατεβάσει στους δρόμους ακόμη και την Εθνοφρουρά, τα ειδικά στρατιωτικά σώματα για την κατάπνιξη λαϊκών κινητοποιήσεων.

Παρά την τερατώδη αυτή καταστολή, οι διαδηλώσεις του αμερικανικού λαού συνεχίζονται για μέρες, ενώ και στον υπόλοιπο κόσμο έχουν ξεκινήσει κινητοποιήσεις αλληλεγγύης. Το μέγεθος και το σθένος της αντίδρασης του αμερικανικού λαού δείχνει πως υπάρχει ένα βαθύ υπόβαθρο. Στην πραγματικότητα, η δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ αποτέλεσε τη σταγόνα για να ξεχειλίσει το ποτήρι της οργής που υπάρχει μέσα στην αμερικανική κοινωνία από την ανεργία, τη φτώχεια, την εκμετάλλευση, τις μεγάλες κοινωνικές ανισότητες, την ταξική και μειονοτική καταπίεση, τις φυλετικές διακρίσεις και το ρατσισμό.

Αυτές οι τεράστιες κοινωνικές πληγές που έχει ανοίξει ο αμερικανικός καπιταλισμός στο σώμα του αμερικανικού λαού -και τις κάνει ακόμα πιο βαθιές μέσα στις συνθήκες μιας διογκούμενης οικονομικής κρίσης- προκαλούν ακατάσχετη αιμορραγία στα δεκάδες εκατομμύρια των φτωχών λαϊκών στρωμάτων, ειδικά των μαύρων και των άλλων μη λευκών μειονοτήτων. Αιμορραγία που μετριέται σήμερα με τους πάνω από 40.000.000 ανέργους (ένας από αυτούς ήταν ο Τζόρτζ Φλόιντ) και τους πάνω από 100.000 νεκρούς της επιδημίας του κορονοϊού που συνεχίζουν να αυξάνονται, με μια τεράστια εξάπλωση της φτώχειας.

Το εκρηκτικό αυτό μίγμα ανεργίας, φτώχειας, εκμετάλλευσης και μεγάλης οικονομικής και κοινωνικής ανισότητας, ο αμερικανικός καπιταλισμός προσπαθεί να το ελέγξει με μια κρατική πολιτική που στηρίζεται στη σκληρή τρομοκρατία και την καταπίεση των λαϊκών στρωμάτων, που υποθάλπει το ρατσισμό, τις φυλετικές διακρίσεις και την αστυνομική πολιτική δολοφονιών μαύρων και άλλων κατατρεγμένων της αμερικανικής κοινωνίας.

Η φρικτή αστυνομική δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ ξεσχίζει, για μια ακόμα φορά, το υποκριτικό και πλαστό προσωπείο της «υπεράσπισης των ανθρώπινων δικαιωμάτων», της «δημοκρατίας» και «ελευθερίας» που προσπαθούν να πλασάρουν, παγκόσμια, οι κυβερνήσεις των ΗΠΑ. Αποκαλύπτει ότι το ιμπεριαλιστικό κράτος της αμερικανικής αστικής τάξης, όπως είναι καταπιεστικό, κτηνώδες και δολοφονικό απέναντι σε άλλους λαούς και χώρες ενάντια στους οποίους έχει εξαπολύσει και εξαπολύει εγκληματικούς πολέμους και επεμβάσεις, είναι καταπιεστικό, κτηνώδες και δολοφονικό και απέναντι στον αμερικανικό λαό.

Τώρα, που ο αμερικανικός λαός έχει ξεσηκωθεί ενάντια σε αυτή την πολιτική, χρειάζεται να σταθούμε ενεργητικά στο πλευρό του. Ο αγώνας του ενώνεται με τον αγώνα όλων των λαών ενάντια στην τρομοκρατική, καταπιεστική, ληστρική πολιτική του ιμπεριαλιστικού κράτους των ΗΠΑ.

Μ-Λ ΚΚΕ

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το