«Θωρακίζεται» το ΕΣΥ σε Καστελόριζο και Αη Στράτη!

Τοποθετούν οπλίτες θητείας με πτυχίο ιατρικής!

«Αναρτήθηκε στη Διαύγεια η κοινή απόφαση των υφυπουργών Εθνικής Άμυνας και Υγείας για την τοποθέτηση δύο οπλιτών θητείας πτυχιούχων Ιατρικής στα Πολυδύναμα Περιφερειακά Ιατρεία Αγίου Ευστρατίου και Καστελόριζου αντίστοιχα, για την κάλυψη αναγκών.»

Να πώς εννοούν τη θωράκιση των δομών υγείας των νησιών ενόψει της τουριστικής περιόδου. Έφεδροι με πτυχίο ιατρικής τοποθετούνται με κοινή απόφαση υπουργείων άμυνας και υγείας, στα νησιά!

Πίσω από τα πρωθυπουργικά διαγγέλματα της αισιοδοξίας και τις υπεύθυνες ανακοινώσεις του Χαρδαλιά και του Τσιόρδα, κρύβεται πάντα η ίδια ακροδεξιάς πνοής, βάρβαρη νεοφιλελεύθερη πολιτική. Και αν κάτω από τις ισχυρές πιέσεις που δημιουργούνται στους καιρούς της πανδημίας, αναγκάζονται ο Κικίλιας και ο Γεωργιάδης να καμωθούν τους ιππότες της ανθρώπινης ζωής και της δημόσιας υγείας τα γεγονότα πεισματικά υπενθυμίζουν την παραπάνω αλήθεια.

Αυτά εννοούν όταν μιλάνε για χιλιάδες διορισμούς στο ΕΣΥ. Συμβάσεις ολιγόμηνες, ή στην καλύτερη περίπτωση διετείς και οπλίτες στα νησιά. Όχι πάντως μόνιμη και σταθερή εργασία. Όχι διορισμούς που πραγματικά θα επανδρώσουν τις δομές υγείας. Δε ξεχνάμε ότι με τον ίδιο τρόπο «έλυσε», όπως προσωπικά είχε δεσμευθεί, ο Μητσοτάκης το πρόβλημα με εκπαιδευτικό στην Κάσο. Με αντίστοιχη κοινή απόφαση υπουργείων τοποθετήθηκε οπλίτης απόφοιτος πληροφορικής για να διδάξει το πανελλαδικώς εξεταζόμενο μάθημα.

Κάπως έτσι διαμορφώνεται το κυβερνητικό σχέδιο, «πλήρους προετοιμασίας και ετοιμότητας» για την έναρξη της τουριστικής περιόδου εν μέσω πανδημίας. Είναι ένα βήμα πριν την «τηλεϊατρική» που πρότεινε ο Γεωργιάδης στους κατοίκους των Φούρνων και της Ικαρίας, όταν ως υπουργός Υγείας προσπαθούσε με «τιμή και δόξα» να τους κλείσει το νοσοκομείο και τα κέντρα υγείας και να προχωρήσει σε απολύσεις. Είναι ένα βήμα πριν την «τηλεκπαίδευση και την ταυτόχρονη αναμετάδοση» της Κεραμέως.

Κάπως έτσι χτίζεται μέρα μα τη μέρα το «σύγχρονο κράτος» του Μητσοτάκη και «επαναπροσδιορίζονται οι σχέσεις πολιτών και πολιτείας». Μάλλον στην επόμενη φάση να αναμένουμε και την επαναλειτουργία της στρατιωτικής Μ.Ο.Μ.Α. (Μικτή Ομάδα Μηχανημάτων Ανασυγκροτήσεως).

Βασίλης Πετράκης, μέλος της ΚΕ του Μ-Λ ΚΚΕ

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το