Ως προεκλογικό δώρο στο Τελ Αβίβ αποκωδικοποιεί η Τεχεράνη την απόφαση της Ουάσιγκτον να χαρακτηρίσει ως «τρομοκρατική οργάνωση» τους Φρουρούς της Επανάστασης.

Μάλιστα, ο πρόεδρος του Ιράν, Χασάν Ρουχανί, αποδοκίμασε την αμερικανική κίνηση, ισχυριζόμενος ότι οι ΗΠΑ αποτελούν τον «πραγματικό ηγέτη της παγκόσμιας τρομοκρατίας».

«Θέλετε να χρησιμοποιήσετε τις τρομοκρατικές οργανώσεις ως εργαλείο εναντίον των εθνών της περιοχής. Είστε ο ηγέτης της παγκόσμιας τρομοκρατίας» τόνισε, χαρακτηριστικά, απευθυνόμενος προς τον Λευκό Οίκο.

Υπενθύμισε δε, ότι οι Φρουροί της Επανάστασης «έχουν θυσιάσει τις ζωή τους για να προστατεύσουν τον ιρανικό λαό και την ισλαμική επανάσταση του 1979». «Και σήμερα η Αμερική τους εκβιάζει» έσπευσε να προσθέσει.

«Η σπουδή να ανακοινωθεί αυτή η απόφαση, ενόσω οι Φρουροί της Επανάστασης ασχολούνται με τη διάσωση των πλημμυροπαθών στο Ιράν, αποτελεί δώρο στον Νετανιάχου» δήλωσε από την πλευρά του, ο απεσταλμένος του Ιράν στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο υπουργός Εξωτερικών, Τζαβάντ Ζαρίφ, ο οποίος χαρακτήρισε την αμερικανική απόφαση ως «ακόμη ένα προεκλογικό δώρο στον Νετανιάχου.

Ο επικεφαλής της ιρανικής διπλωματίας προειδοποίησε, παράλληλα, ότι το Ισραήλ επιδιώκει να «σύρει τις ΗΠΑ σε ακόμη μία καταστροφή» στη Μέση Ανατολή.

 

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το