Η ένταση μεταξύ ΗΠΑ και Ιράν έχει κλιμακωθεί καθώς η Ουάσιγκτον σχεδιάσει την αποστολή επιπλέον 10.000 στρατιωτών στην περιοχή, με την Τεχεράνη να απαντά πως θα συνεχίσει να αντιστέκεται.

Ο αρχηγός του Στρατού του Ιράν, στρατηγός Αμπντολραχίμ Μουσαβί, δήλωσε την Τετάρτη ότι ο στόχος της αμερικανικής πολιτικής της «ιρανοφοβίας” στη Μέση Ανατολή είναι να εκμεταλλευτεί τους Άραβες, σύμφωνα με το Ισραηλινό Πρακτορείο Ειδήσεων (IRNA).

«Αν εξετάσουμε πιο προσεκτικά τις πρόσφατες εξελίξεις στην περιοχή, θα διαπιστώσουμε ότι ο ιρανικός λαός τηρεί πλήρως τις αρχές της επανάστασης και, περισσότερο από ποτέ, έχει εξουσία στον κόσμο… οι Ηνωμένες Πολιτείες προσπαθούν να εκμεταλλευτούν τις χώρες “μισθοφόρους” στην περιοχή με την πολιτική της Ιρανοφοβίας στη Μέση Ανατολή, δήλωσε ο Μουσαβί, όπως ανέφερε το IRNA.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες πρέπει να γνωρίζουν ότι η ασφάλεια στη Μέση Ανατολή διατηρείται από τα περιφερειακά κράτη και οι ξένοι πρέπει να εγκαταλείψουν την περιοχή», πρόσθεσε.

Την Τετάρτη, ο Μουσαβί, μιλώντας για την επέτειο της απελευθέρωσης του Χορομσχάρ από το ιρακινό καθεστώς το 1980, σημείωσε ότι το Ιράν δεν επιδιώκει πόλεμο και «δεν θα το ξεκινήσουμε αλλά είμαστε έτοιμοι να υπερασπιστούμε (το κράτος)».

Δείτε και αυτό:

 

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το