Μια άλλη παλαιστινιακή κλινική έκλεισε και αρκετοί Παλαιστίνιοι ακτιβιστές συνελήφθησαν από τις ισραηλινές δυνάμεις στην κατεχόμενη Ανατολική Ιερουσαλήμ την Τρίτη.

Η ισραηλινή έφοδος ήταν μία από τις τελευταίες ενέργειες του ισραηλινού στρατού με στόχο να αναστείλει τις παλαιστινιακές προσπάθειες για περιορισμό της εξάπλωσης του θανατηφόρου κορονοϊού στην Παλαιστίνη.

Η αυτοσχέδια κλινική που δημιουργήθηκε σε τοπικό τζαμί στην παλαιστινιακή γειτονιά Silwan, έχει δεχθεί πολλές τέτοιες στρατιωτικές εφόδους στο παρελθόν.

“Υπάρχει έλλειψη εξετάσεων για τον ιό του κορονοϊού στο Σίλβαν, όπου οι γιατροί αναφέρουν ότι υπάρχουν 40 επιβεβαιωμένα κρούσματα και όπου οι συνθήκες διαβίωσης με υπερπληθυσμό ενδέχεται να οδηγήσουν σε γρήγορη εξάπλωση του ιού”, ανέφερε ο διευθυντής της κλινικής στην Ισραηλινή εφημερίδα Haaretz.

Σύμφωνα με την ισραηλινή εφημερίδα, η ισραηλινή κυβέρνηση επιδιώκει πρωτίστως να αποτρέψει “οποιαδήποτε δραστηριότητα της Παλαιστινιακής Αρχής στην Ιερουσαλήμ.”

Ώρες αργότερα, ο εκπρόσωπος της Υπηρεσίας Αρωγής και Έργων των Ηνωμένων Εθνών για τους Παλαιστίνιους Πρόσφυγες (UNRWA) Sami Mshasha είπε ότι το Ισραήλ έχει εμποδίσει την οργάνωσή του να παρέχει υπηρεσίες υγείας που σχετίζονται με τον κορονοϊό στους Παλαιστίνιους στην κατεχόμενη Ανατολική Ιερουσαλήμ.

Η Mshasha δήλωσε στο παλαιστινιακό ειδησεογραφικό πρακτορείο WAFA ότι τα ισραηλινά μέτρα αποτελούν “συνέχεια των διετών περιορισμών του Ισραήλ που επιβλήθηκαν στις δραστηριότητες της UNRWA στην κατεχόμενη πόλη, μετά την αναγνώριση της Ιερουσαλήμ από τις ΗΠΑ ως πρωτεύουσας του Ισραήλ και της μεταφοράς της πρεσβείας από το Τελ Αβίβ στην Ιερουσαλήμ.”

με πληροφορίες από guernica.eu

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το