Στους δρόμους έχουν ξεχυθεί εκατοντάδες μαθητές των ιταλικών λυκείων, διαμαρτυρόμενοι για τον νέο κρατικό προϋπολογισμό. Σύμφωνα με την άποψη των μαθητών, ο συγκεκριμένος προϋπολογισμός όχι μόνο δεν στηρίζει τη νεολαία, αλλά αντιθέτως, ευνοεί τους μεγαλοεισοδηματίες και προωθεί ευνοϊκές ρυθμίσεις για τους φοροφυγάδες.

Σε όλους τους δρόμους των μεγάλων πόλεων πραγματοποιούνται κινητοποιήσεις υπέρ του δικαιώματος στη δημόσια παιδεία και κατά των περικοπών, οι οποίες, στον τομέα της εκπαίδευσης, τα τελευταία δέκα χρόνια, άγγιξαν τα οκτώ δισεκατομμύρια ευρώ.

Στο Τορίνο μάλιστα, οι διαδηλωτές έκαψαν δυο ομοιώματα με τις φωτογραφίες του γραμματέα της Λέγκα, Ματέο Σαλβίνι και του αρχηγού των Πέντε Αστέρων, Λουίτζι Ντι Μάιο, καλύπτοντας φυσικά τα πρόσωπά τους με μάσκες εμπνευσμένες από τη διάσημη σειρά “La casa de Papel”.

Στη Ρώμη, η κινητοποίηση των φοιτητών έχει παραλύσει τις κεντρικές οδούς της.

Οι διαδηλωτές υπογραμμίζουν, επίσης, ότι κάθε χρόνο 150.000 νέοι εγκαταλείπουν τα ιταλικά σχολεία, ενώ απορρίπτουν την πρόθεση της κυβέρνησης να τοποθετηθούν κάμερες κλειστού κυκλώματος μέσα στα σχολικά κτίρια.

Μάλιστα, στις 16 και 17 Νοεμβρίου, επ’ ευκαιρία της Διεθνούς Ημέρας Σπουδαστών, αναμένονται ακόμα πιο μαζικές κινητοποιήσεις.

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το