Α΄ΕΛΜΕ Δυτ. Αττικής (Περιστέρι)

Κάλεσμα συμμετοχής στην κινητοποίηση των μουσικών-καλλιτεχνικών σχολείων

Το ΔΣ της  Α΄ΕΛΜΕ Δυτ. Αττικής (Περιστέρι) καλεί τους συναδέλφους των Μουσικών Καλλιτεχνικών Σχολείων και όσους ακόμα το επιθυμούν να συμμετέχουν στην κινητοποίηση που οργανώνεται από ΕΛΜΕ, καθηγητές, μαθητές και γονείς αύριο Τρίτη 4/12 στις 10.00 π.μ. στην Πλατεία Συντάγματος. Για τη διευκόλυνση συμμετοχής των συναδέλφων το ΔΣ της ΕΛΜΕ μας,κηρύσσει 3ωρη συμπληρωματική στάση εργασίας από 11.00πμ έως 14.00μμ. Το ΔΣ της ΟΛΜΕ έχει ήδη κηρύξει 3ωρη διευκολυντική στάση εργασίας από τις 8.00 – 11.00.

Σύμφωνα με ανακοίνωση τους «οι μαθητές των καλλιτεχνικών και μουσικών σχολείων της χώρας αποδοκιμάζουμε το άρθρο 40 του νομοσχεδίου της κυβέρνησης “Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Παλλημνιακό ταμείο και άλλες διατάξεις” που καταργεί την καλλιτεχνική επιτροπή αρμόδια για την λειτουργία των σχολείων μας, αλλάζει τον στόχο των σχολείων μας από σχολεία κατάρτισης σε σχολεία ενθάρρυνσης και διακόπτει την απαραίτητη χρηματοδότηση των σχολείων μας για ειδικό εξοπλισμό. Είναι σαφές πως με τα παραπάνω η κυβέρνηση υποβαθμίζει τα σχολεία μας και αποσκοπεί την κατάργηση τους! Απαιτούμε την άμεση απόσυρση του παραπάνω άρθρου που μας κόβει τα φτερά και το δικαίωμα μας να ονειρευόμαστε». Ενώνουμε την φωνή μας και ζητάμε:

  1. Την απόσυρση του άρθρου 40 του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Παιδείας «Συνέργειες Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών… και άλλες διατάξεις»
  2. Την αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης και την προστασία της Μουσικής και Καλλιτεχνικής Παιδείας.

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το