Κάλεσμα του Μ-Λ ΚΚΕ στη νεολαία: Να ζωντανέψει η φλόγα της αντίστασης και του αγώνα!

2 Ιουλίου 2019

Στήλες:

Μοιραστείτε το άρθρο

Το Μ-Λ ΚΚΕ καλεί τους νέους και τις νέες, τους φοιτητές και μαθητές να αντισταθούν στην αντιλαϊκή πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ, της Νέας Δημοκρατίας και των υπόλοιπων κομμάτων που είτε στήριξαν είτε στηρίζουν την αντιλαϊκή πολιτική των μνημονίων. Καλεί τη νεολαία να μείνει μακριά από τα κάθε λογής ναζιστικά και εθνικιστικά μορφώματα.

Η βάρβαρη πολιτική των μνημονίων που εκπορεύεται από τα ιμπεριαλιστικά διεθνή διευθυντήρια, της ΕΕ, του ΔΝΤ και του ΟΟΣΑ, βρίσκει στη χώρα μας τη στήριξη της ντόπιας μεγαλοαστικής τάξης. Είναι εκείνη η πολιτική που θέλει τον νέο και τη νέα, τον μαθητή και φοιτητή μισομορφωμένο και μισοάνεργο. Να εργάζεται με ελαστικές μορφές απασχόλησης, να αμείβεται ελάχιστα, να μην έχει δικαιώματα στη μόρφωση, στην υγεία, την εργασία, τη διασκέδαση και ψυχαγωγία, τον πολιτισμό. Η απαίτηση του μεγάλου μονοπωλιακού κεφαλαίου για νεολαίους με μισή ζωή, μισά δικαιώματα, χωρίς στόχους και διεκδικήσεις, την επαύριο των εκλογών θα ενταθεί, διότι στην πραγματικότητα η απαίτηση αυτή είναι η άλλη όψη του νομίσματος της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας, της αξιολόγησης, του περιορισμού των κοινωνικών δαπανών για υγεία/παιδεία, της καταστολής, του περιορισμού των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων και ελευθεριών, με μία λέξη η συνέχιση της πολιτικής των μνημονίων.

Οι στόχοι για την ντόπια μεγαλοαστική τάξη είναι η εδραίωση του σάπιου εκμεταλλευτικού κοινωνικού συστήματος ως μονόδρομου στη συνείδηση της νεολαίας και του λαού, η πρόσδεση στους φιλοπόλεμους ιμπεριαλιστικούς μηχανισμούς του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, η ακόμη μεγαλύτερη διεύρυνση της κερδοφορίας του μεγάλου μονοπωλιακού κεφαλαίου. Τους στόχους αυτούς τους υπηρετούν τόσο η ΝΔ, που είναι ο πιο σταθερός και δοκιμασμένος εγγυητής των συμφερόντων των ιμπεριαλιστών και της ντόπιας πλουτοκρατικής ολιγαρχίας, όσο και ο σοσιαλδημοκρατικός ΣΥΡΙΖΑ, που στο όνομα της αριστεράς επέβαλε στο λαό μνημόνια, απογοήτευση και αποστράτευση από τις λαϊκές διεκδικήσεις.

Το Μ-Λ ΚΚΕ καλεί τους νέους και τις νέες, τους φοιτητές και μαθητές να αντισταθούν στη βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική. Να συσπειρωθούν στους συλλόγους και στα σωματεία τους. Να ζωντανέψει η φλόγα του αγώνα και της διεκδίκησης. Γιατί η πραγματική δύναμη των εργαζομένων και της νεολαίας, δεν βρίσκεται στο δυνάμωμα των ρεφορμιστικών κομμάτων, που κάλπικα ισχυρίζονται πως θα είναι η δύναμη του λαού μέσα στο κοινοβούλιο την επόμενη ημέρα, αλλά βρίσκεται στους χώρους δουλειάς, στην οργάνωση και συσπείρωση των εργαζομένων και των ανέργων, στην αλλαγή των αντιλαϊκών συσχετισμών μέσα στο φοιτητικό και εργατικό λαϊκό κίνημα, στο δυνάμωμα του αντιιμπεριαλιστικού αγώνα, στην ηγεμονία της εργατικής τάξης, ώστε να ανοίξει η προοπτική για ριζικούς κοινωνικούς μετασχηματισμούς, για ειρήνη, δουλειά, εθνική ανεξαρτησία και σοσιαλισμό.

Στηρίξτε τις δυνάμεις της αντίστασης και του αγώνα. Ψηφίστε Μ-Λ ΚΚΕ.

πηγή: Λαϊκός Δρόμος

δείτε και αυτό:

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το
Go to Top