Το 1970 ο Νίξον, χωμένος μέσα στο βόθρο του Γουοτεργκέιτ, έδινε εντολή στον Κίσσινγκερ να διασφαλίσει ότι στη Λατινική Αμερική δεν θα υπήρχε άλλη μορφή οικονομίας και διακυβέρνησης, εκτός απ’ τις μπανανίες.
Η Κούβα ήταν, για την Πλανηταρχία, ένας αγιάτρευτος καημός που έπρεπε να τσακιστεί ή τουλάχιστον δεν μπορούσε να επαναληφθεί.
“Κάντε την οικονομία να ουρλιάξει” είπε ο Γουοτεργκέιτ και ο λύκος που ούρλιαξε πρώτος ήταν ο Πινοσέτ στη Χιλή. Η Χιλή που κάθεται πάνω στα πιο πλούσια κοιτάσματα του χαλκού, έζησε μια φονική δικτατορία, με νεκρούς θαμμένους σε ομαδικούς τάφους στην έρημο της Ατακάμα, Ο Πινοσέτ, με τα μπάσταρδα του Φρήντμαν, τους έξαλλους νεοφιλελεύθερους της Σχολής του Σικάγου, είχε εξασφαλίσει τη μετατροπή της Χιλής σε παράδεισο της ιδιωτικής λαμογιοκερδοσκοπίας και η CIA είχε εξασφαλίσει το χαλκό της Πλανηταρχίας, με πολύ αίμα.
Πριν λίγο καιρό ο βασιλιάς καρνάβαλος της Βραζιλίας, Μπολσονάρο, θαυμαστής του Χίτλερ και του Πινοσέτ, δήλωσε πως όλες οι δεξιές κυβερνήσεις της Λατινικής Αμερικής πρέπει να μην επιτρέψουν καμιά παρέκκλιση σε καμιά χώρα , εκτός από τον άγριο νεοφιλελευθερισμό.
Η Βενεζουέλα κάθεται πάνω σε υπερβολικά πλούσια κοιτάσματα πετρελαίου, για να μπορεί να αποφασίζει για την τύχη της. Η καινούργια μαριονέττα των Αμερικάνων ακούει στο όνομα, Χουάν Γκουαιδό, αυτοανακηρύχτηκε πρόεδρος της Βενεζουέλας, τον αναγνώρισε, μέσα μια ώρα, ο Τραμπ και αμέσως μετά, ο Λουίς Αλμάγκρο, γενικός γραμματέας του Οργανισμού Αμερικανικών Κρατών, συνεχάρη τη μαριονέτα, ως “σημερινό πρόεδρο” της Βενεζουέλας.

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το