Αγωνιστική Παρέμβαση Εκπαιδευτικών ν. Ηρακλείου

Εν όψει της ψήφισης από τη δεξιά κυβέρνηση της Ν.Δ των αντιδραστικών μέτρων της φίμωσης του συνδικαλιστικού κινήματος και της κατεδάφισης των λαϊκών ελευθεριών, η παράταξή μας στην ΕΛΜΕ, η Αγωνιστική Παρέμβαση Εκπαιδευτικών, έθεσε το θέμα στην ημερήσια διάταξη του Δ.Σ, ήδη στην πρώτη συνεδρία της σχολικής χρονιάς, αντιμετωπίζοντας τη λογική κωλυσιεργίας από την κυρίαρχη και προσκείμενη στο ΣΥΡΙΖΑ παράταξη «Εκπαιδευτική Προοπτική/Δίκτυο», η οποία απαιτούσε να μην καταγγελθεί ο αντισυνδικαλιστικός νόμος του ΣΥΡΙΖΑ, που περιστέλλει τις συνδ. ελευθερίες και αποτελεί τη θεσμική βάση για την επίταση του κλίματος της λαϊκής τρομοκράτησης από τη δεξιά Ν.Δ. Την παρελκυστική αυτή λογική συνεπικούρησαν και οι άλλες γραφειοκρατικές παρατάξεις: ΠΕΚ ή ΠΑΣΚ και «Εκπαιδευτικοί Μπροστά», με την τακτική του διαλυτισμού και της απαξίωσης των συλλογικών διαδικασιών (Δ.Σ και Γ.Σ).
Η παράταξή μας- με προκήρυξή της- κατάγγειλε τις εκφυλιστικές τακτικές των παρατάξεων της υποταγής και επανέφερε το θέμα στο επόμενο Δ.Σ, καταθέτοντας κείμενο απόφασης του σωματείου μας που πυκνώνει τις βασικές θέσεις και αιτήματα του αριστερού συνδικαλιστικού κινήματος και το οποίο είναι σήμερα όχι ομόφωνη, αλλά πλειοψηφική απόφαση της ΕΛΜΕ, γιατί δεν ψηφίστηκε από όλες τις παρατάξεις του Δ.Σ. Η απόφαση της ΕΛΜΕ που έχει προμετωπίδα της το «κάτω τα χέρια από τα σωματεία» καταψηφίστηκε, όπως ήταν αναμενόμενο, από την Εκπαιδευτική Προοπτική/Δίκτυο, στη βάση της υπεράσπισης της αντιλαϊκής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και…από τα ταξικά (!) ΠΑΜΕ – Αγωνιστική Συσπείρωση που, κατά τα άλλα, κόπτεται για την υπεράσπιση των λαϊκών και συνδικαλιστικών ελευθεριών και δικαιωμάτων. Σημειώνεται ότι η καταψήφιση της απόφασης από το ΠΑΜΕ δεν στηρίχτηκε σε καμία επιχειρηματολογία…γιατί, προφανώς, η περίφημη «ταξική λογική» του ΠΑΜΕ εξαντλείται μπροστά στην πραγματική ταξική πάλη της αγωνιστικής ανασύνταξης των σωματείων και της μαζικής αντίστασης στον κυκεώνα των μέτρων της λαϊκής καταστολής και εκμετάλλευσης.
(Δημοσιεύουμε παρακάτω την απόφαση του ΔΣ της ΕΛΜΕ Ηρακλείου)

Απόφαση της Ε.Λ.Μ.Ε Ηρακλείου

ΜΑΖΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΑ ΑΝΤΙΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ

  • Οι συνδικαλιστικές και πολιτικές ελευθερίες είναι αδιαπραγμάτευτες.
  • Κάτω τα χέρια από τα σωματεία.
    Το Δ.Σ της Ε.Λ.Μ.Ε Ηρακλείου καταδικάζει τη μαύρη αντιδραστική πολιτική της ισοπέδωσης των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων που επιβάλλει η κυβέρνηση της ΝΔ, με στόχο τη συνδικαλιστική φίμωση και την κατεδάφιση των θεμελιωδών λαϊκών ελευθεριών.
    Η Κυβέρνηση της ΝΔ, πατώντας στον αντισυνδικαλιστικό νόμο του ΣΥΡΙΖΑ, επιχειρεί να καταργήσει το σύνολο των λαϊκών δικαιωμάτων, μέσω του Ηλεκτρονικού φακελώματος, του Ηλεκτρονικού αρχείου των συνδικαλιστών, της διάλυσης των Γενικών Συνελεύσεων και της εποπτείας των συλλογικών εργασιών των σωματείων από τους εργοδότες.
    Στόχος είναι ο αφοπλισμός της εργατικής τάξης και των εργαζομένων, σε μια ιστορική φάση επίτασης της αντιλαϊκής πολιτικής.

πηγή: Λαϊκός Δρόμος

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το